Біля Грибовицького сміттєзвалища хочуть збудувати стрілецький полігон (відео)

Біля Грибовицького сміттєзвалища хочуть збудувати стрілецький полігон (відео)
Львівські депутати зібралися на сесію міської ради. Одне з важливих питань, яке підняли на засіданні - будівництво комунального стрілецького полігону.

Біля Львова хочуть облаштувати комунальний стрілецький полігон. Стрільбище на 20 гектарів планують збудувати біля Грибовицького сміттєзвалища. А поруч на ще 5 гектарах землі зведуть автостоянку та об'єкти обслуговування. Для цього ЛКП «Спортресурс» має підготувати відповідні документи. 

Ми прийняли першу ухвалу стосовно території, яка межує з територією нашого полігону, щоби обстежити, чи там можливо це зробити, враховуючи норми, правила. Якщо будуть позитивні заключення будемо рухатися далі, — Андрій Садовий, міський голова Львова. 

Водночас посадовці мають підготувати перелік альтернативних ділянок, де можна збудувати нове стрільбище і стрілецький тир, якщо запланована територія для цього не підійде. 

А от витрачати бюджетні кошти на розбудову тиру не планують. Для цього оголосять інвестиційний конкурс. 

Ми будемо шукати керівну компанію, яка буде управляти тим комплексом. Тому що, знаєте, щоб міська рада мала відношення до зброї, до набоїв, ну, я би не хотів. Є люди, які професійно тим займаються і мають відповідні навички, — Андрій Садовий. 

Також депутати ініціювали створення робочої групи. Зокрема, до розробки проєкту комунального стрільбища хочуть залучити фахівців стрілецької справи. 

Включити представників стрілецьких спортивних клубів, інших організацій, які займаються з 2014 року національно-патріотичним вихованням якщо така робоча група з залученням експертів і фахівців буде створена, вона прийме максимально об’єктивні і ефективні рішення, — Юрій Мартинюк, депутат Львівської міськради, фракція «Варта». 

Не тільки люди, а й культура має бути готовою до надзвичайної ситуації, – каже депутатка Юлія Хомчин. У Львові ж, як відомо, є чимало муніципальних музеїв, галерей, бібліотек та архівів. Тому, у разі можливого наступу, важливо забезпечити нашій культурній спадщині гідні умови зберігання.  

Це те, що зберегли нам минулі покоління, незважаючи на те, що світ вже мав 2 світові війни.лише у другій світовій війні Україна втратила понад 130 тисяч музейних експонатів. Це лише офіційні дані, — Юлія Хомчин, депутатка Львівської міськради, фракція «Самопоміч». 

Тому, каже міська обраниця, насамперед потрібно напрацювати реєстр усіх об’єктів. 

Також напрацювати план евакуації за потреби. Подбати про альтернативні простори і приміщення для збереження культурних цінностей, а також аби кадри культури, представники установ культури пройшли певні навчання, які необхідні для того, аби знати, як поводитися, — Юлія Хомчин. 

План поводження з культурними цінностями пропонують включити до комплексної Програми підготовки громади до національного спротиву, яку погодили міські депутати.  

 

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Через загрозу вторгнення Росії: у Львові відбулося екстрене зібрання депутатів (відео) Через загрозу вторгнення Росії: у Львові відбулося екстрене зібрання депутатів (відео)
Міські обранці провели позачергове пленарне засідання, де засудили дії Кремля та скерували термінове звернення до Президента і уряду.
Святкування Дня Незалежності у Львові: план заходів на вихідні Святкування Дня Незалежності у Львові: план заходів на вихідні
На вихідні у Львові відбудеться багато концертів, культурних і спортивних заходів.
У Львові реконструкція другої частини вулиці Пекарської затримується (відео) У Львові реконструкція другої частини вулиці Пекарської затримується (відео)
До початку вересня у Львові мали б завершити ремонт і відкрити для проїзду другу частину вулиці Пекарської. Та все пішло не за планом.
Loading...
Load next