Львівський вокзал щодня приймає дітей-біженців з гарячих точок України (відео)

Львівський вокзал щодня приймає дітей-біженців з гарячих точок України (відео)
Щодня десятки тисяч людей втікають від ворожих снарядів та куль. Матері з дітьми вимушені покинути свої домівки.

Головний львівський вокзал став важливою артерією для пересування біженців із гарячих точок України в безпечні місця. Щодня десятки тисяч людей втікають від ворожих снарядів та куль. Матері з дітьми вимушені покинути свої домівки, щоб врятувати життя дитини та своє.   

У нас там стріляють, дуже багато людей вбивають, з дитиною небезпечно знаходитись там. Тому зараз вивожу сина з України для його безпеки, — Олександра, біженка із Донеччини. 

Їдемо, поки куди-небудь, щоб тиші було побільше. Тому, що жити там вже неможливо, — Олена, біженка із Запорізької області. 

Із болем в очах розповідає свою історію Роман, який  покинув місто через напад рашистів.  

Ми з Волновахи. Звичайно, якби вона була жива. Але її вже нема.  Але ситуація звичайно не з найкращих, — Роман, біженець з Донеччини. 

А Діана сумує за рідними, які залишились у гарячих точках.  

Я скучаю за тіткою, — Діана, біженка із Запорізької області. 

Втомлені, проте терпеливі дітки  хочуть лише одного: повернутися додому. 

Волонтери на залізничному вокзалі кажуть: львів’яни досить активно долучаються до волонтерства — постійно приносять іграшки та одяг для малечі, щоб хоч якось відволікти діток від пережитого жаху.   

Діти не можуть навіть їсти по-перше. Дехто не їв тиждень, або 2 або 3, і не можуть їсти — такі вони напружені. І проходить трохи часу, і волонтери самі спілкуються, вони заспокоюються, трохи починають їсти, розслаблятися і навіть спати. Є дітки, які кричать, кричать від будь-якого стуку дверей. Від будь-якого шуму. І вони дуже напружені, перелякані, ну різні є. Я бачила дітей, на очах яких вбили батька, вони дуже сумні, — Світлана, волонтерка. 

До слова, педагоги Дитячих клубів Львова щодня з 12 по 15 годину проводять творчі заняття в ігровій кімнаті головного залізничного вокзалу Львова. 

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Уроки безпеки для школярів Львівщини: дітей вчать правил поведінки під час надзвичайних ситуацій (відео) Уроки безпеки для школярів Львівщини: дітей вчать правил поведінки під час надзвичайних ситуацій (відео)
Уроки безпеки для школярів. Львівські вогнеборці спільно із поліціянтами навчають дітлахів правил поведінки у випадку виникнення надзвичайних ситуацій. Такі пізнавальні уроки відбудуться у всіх районах області.
Благодійний мистецький проєкт "Споріднені": українські митці разом із дітьми зробили виставку(відео) Благодійний мистецький проєкт "Споріднені": українські митці разом із дітьми зробили виставку(відео)
Мистецтво скла, живопису та скульптури. Юні та талановиті діти Львова, які опинилися в складних життєвих обставинах, разом із відомими українськими митцями створили спільну виставку. Усе в межах проєкту «Споріднені», який у місті проходить удруге.
Проект "Мішечок": у Львові школярі виготовили рекордну кількість екоторбинок (відео) Проект "Мішечок": у Львові школярі виготовили рекордну кількість екоторбинок (відео)
Однотонні та стримані або ж яскраві та веселі. Учні однієї із львівських шкіл долучилися до Всеукраїнського проєкт "Мішечок" та виготовили рекордну кількість екоторбинок.
Loading...
Load next