Майстер-клас з писанкарства: у Lviv Оpen Lab кожен охочий мав змогу створити свою писанку (відео)

Майстер-клас з писанкарства: у Lviv Оpen Lab кожен охочий мав змогу створити свою писанку (відео)

Символ Великодня. У Lviv Оpen lab провели майстер-клас з писанкарства.
 

Вперше малюю писанку. Це дуже захоплюючий процес, дуже тонка робота, координації потребує, але вкладаючи всю душу дуже подобається.

Захотілося спробувати, трошки відволіктися, бо я сама з Миколаєва, де йдуть активні бойові дії. Дякую дуже організаторам.

Секрет гарної писанки це позитивний настрій, коли душа налаштована на творчість, й тоді все буде чудово.
 

Кожен символ, кожна намальована риска несе свій особливий зміст, який робить писанку не просто гарною прикрасою святкового столу.


Кожна писанка, яку людина малює, то вона вкладає в неї душу, тому вона безумовно є дуже гарною, будь-яка.  Людині здається, що вона щось негарно намалювала, десь крива лінія, десь не там крапочка. А загалом писанка це є символ із побажаннями, - пояснює писанкарка Олеся Одещак.

Вибір кольору при розфарбовуванні писанки теж має велике значення. До прикладу, яйце, розмальоване червоною фарбою, наші пращури дарували людині, якій хотіли зізнатися у коханні.

Жовтий –символ Сонця, а червоний –символ здоров’я, символ краси, а тепер в християнстві символ крові, яку пролив Ісус Христос за наше спасіння. Синій ж колір - символ життя й води. Зелений символізує природу, прихід весни, пробудження, - зазначає Олеся Одещак.

Також коричневий колір символізує родючу землю, а чорний -  зв’язок з потойбіччям. 

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Послаблення карантину на Львівщині: кого торкнуться зміни (відео) Послаблення карантину на Львівщині: кого торкнуться зміни (відео)
Пом’якшення торкнуться лише сфери освіти: комісія ТЕБ і НС рекомендувала перейти на комбінований режим навчання. Однак про вихід з «червоної» зони не йдеться.
Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини
18 львівських компаній, а також юридичні особи які мають відношення до них потрапили під дію санкцій Ради національної безпеки та оборони. Зокрема їхні активи будуть заблоковані і компанії обмежать у торговельних операціях.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next