Нічні ракетні удари по Львівщині: рашисти влучили в об’єкт інфраструктури ”Львівської залізниці” (відео)

Нічні ракетні удари по Львівщині: рашисти влучили в об’єкт інфраструктури ”Львівської залізниці” (відео)

Минулої ночі Сергієві було не до сну. 2 масові хвилі вильотів та зруйновані об’єкти – так, під ракетним обстрілом минулої ночі опинилася Львівщина. Найбільших пошкоджень зазнав Яворівський район. Здебільшого – приватні будинки в тутешніх селах. В одному з таких мешкає чоловік. Каже: ударна хвиля розтрощила частину вікон у його оселі. Таку ж картину побачив у будівлі санаторію, де працює. З наслідками наразі порається самотужки.

Біля мене також вдома повилітали шибки. Потім я вранці прийшов на роботу, дивлюся – і тут повилітали шибки. Знайшов дошки, позабивав, щоб ніхто не заліз, — розповідає працівник охорони Сергій Лаган.

За словами голови Новояворівської ТГ Володимира Мацелюха, багато уламків впали в населеному пункті, тож наслідки торкнулися не лише житлової інфраструктури.

Є також частина ракет, які в землі і які не розірвалися. Також пошкоджена частина будівель бюджетної сфери – це і школа, і амбулаторія, старостинська округа пошкоджена. Нема такого, щоб дах весь знесло, а є так, що дах весь є побитий осколками – таке решето, — зазначає голова Новояворівської територіальної громади Володимир Мацелюх.

 Тож радить мешканцям фотографувати пошкодження, реєструвати їх у «Дії» для подальшого відшкодування нанесених збитків.

Я розумію, що спочатку відшкодовуватимуть ті населені пункти східної України та Київської області й інших областей, де люди взагалі не мають де жити, але також і черга дійде до наших мешканців думаю, що точно, — пояснює Володимир Мацелюх.

З людей ніхто не постраждав.

Нагадаємо, як повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, вночі рашисти здійснили ракетний удар по об’єкту інфраструктури «Львівської залізниці» у Яворівському районі. За інформацією повітряного командування «Захід», Львівщину атакували з південно-східного напрямку крилатими ракетами морського базування. Три ракети знищили підрозділи ППО.

Як зазначила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр на своїй фейсбук-сторінці, обстріли усієї території України впритул до кордонів з ЄС означає те, що наші успіхи на міжнародній арені ворог сприймає дуже чутливо, не може стриматися і від того стає передбачуваним. Приміром, ці нічні обстріли назвала «ударами розпачу».

 

 

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Ракетний обстріл Львівщини: ППО збила три крилаті ракети, що летіли на Львів (відео) Ракетний обстріл Львівщини: ППО збила три крилаті ракети, що летіли на Львів (відео)
Обстріляли Яворівський район, що майже на кордоні із Польщею.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next