У Львові вперше провели забір стовбурових клітин у дитини (відео)

У Львові вперше провели забір стовбурових клітин у дитини (відео)
Ці клітини мають допомогти 4-річному хлопчику, якого лікують від нейробластоми, швидше одужати після високодозової хіміотерапії.

Ще один успішний крок у лікуванні злоякісних пухлин у дітей. Медики клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку Західноукраїнського дитячого медцентру вдало провели перший забір стовбурових клітин у 4-річного хлопчика.

Це допоможе дитині швидше одужати після лікування нейробластоми, для якої необхідна високодозова хімієтерапія. Зібраний матеріал зберігатиметься у клініці, поки дитина не буде готова до трансплантації кісткового мозку.

Зазначимо, що до такої ж процедури медики готують ще кількох пацієнтів. Додамо також, що Клініка дитячої онкології та Трансплантації кісткового мозку є єдиною на Західній Україні, де є всі можливості для проведення такої операції. Усе лікування для діток відбувається за рахунок держави, тобто є безкоштовним.  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові водій на пішохідному переході збив двох дітей (відео) У Львові водій на пішохідному переході збив двох дітей (відео)
У Львові на пішохідному переході водій збив двох дітей віком 10-ти та 11-ти років. ДТП трапилось на вулиці Лінкольна, що у Шевченківському районі міста.
Вперше в Україні! Львівські медики пересадили печінку 1-річному малюку (фото) Вперше в Україні! Львівські медики пересадили печінку 1-річному малюку (фото)
За словами медиків, трансплантація була надскладною.
Міська дитяча лікарня у Львові отримала нове обладнання для дітей з ЛОР-патологіями (відео) Міська дитяча лікарня у Львові отримала нове обладнання для дітей з ЛОР-патологіями (відео)
У Львівській міській дитячій лікарні з’явилося нове обладнання для діагностики та лікування дітей з ЛОР-патологіями. За більш ніж 500 тисяч гривень закупили гнучкий ендоскоп, мікроскоп та хірургічний лазер.
Loading...
Load next