Селище Рудне на Львівщині планують перейменувати (відео)

Селище Рудне на Львівщині планують перейменувати (відео)
Мешканці, апелюючи до історичних згадок, хочуть повернути селищу стару назву — Рудно.

Рудне планують перейменувати. Мова про селище неподалік Львова, що входить до Львівської територіальної громади.

Мешканці, апелюючи до історичних згадок, хочуть повернути йому назву. А саме Рудно. Це більш звична назва цього населеного пункту. А от Рудне з’явилося приблизно у 2008-2009 роках з початком електронного документообігу. Тоді чомусь в папері почали вносити саме таке найменування. І це викликало певні складнощі, бо ж в частини мешканців у документах пише Рудно, а в частини – Рудне.

Однак всі звикли до історичної назви і хочуть її повернути, розповіла виданню Твоє місто керівниця відділу Офісу громади у смт Рудне Наталя Устименко.

Наразі ж відповідна комісія облради розпочала підготовку пакета документів щодо перейменування селища, необхідного для подання до Верховної Ради.  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини
18 львівських компаній, а також юридичні особи які мають відношення до них потрапили під дію санкцій Ради національної безпеки та оборони. Зокрема їхні активи будуть заблоковані і компанії обмежать у торговельних операціях.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next