У Львові відкрили першу в Україні дитячу кімнату ментального здоров’я (відео)

У Львові відкрили першу в Україні дитячу кімнату ментального здоров’я (відео)
Вона запрацювала у дитячій лікарні Святого Миколая.

Відокремитися від лікарняного простору та отримати більше позитивних емоцій. У Лікарні Святого Миколая запрацювала перша в Україні дитяча кімната ментального здоров’я. Адже як зазначають спеціалісти, емоційний стан дитини відіграє дуже важливу роль у процесі одужання.

Сьогодні ми запускаємо першу в Україні кімнату ментального здоров'я. Кімната гарного настрою для дітей, які знаходиться в лікарні, які перебувають на стаціонарному лікуванні. Кімната, яка призначена для того, щоб можна було дивитися мультики, можна було дивитися різноманітні фільми, можна було читати казки, можна було працювати з арт терапевтом, - каже Роман Лобай, президент ГО «Принцип свідомості».

Це є малювання, це є різна арттерапія. Це є можливість роботи з психологомв даній кімнаті. Враховуючи те, що в нас дітки знаходяться довготривало на лікуванні це якраз те що нам потрібно і ми задоволені що в нас є такі можливості, - розповідає Галина Гачкевич, завідувачка ортопедо-травматологічного відділення лікарні Святого Миколая.

Щотижня тут лікують близько пів тисячі дітей і частина з них проходить тривале лікування. Тому така багатофункціональна кімната дозволить відволіктися та отримати мотивацію до одужання.

В нас є дуже багато діток, які є зі Східної України, які є внутрішньопереміщені. Яке евакуйовані, які тут довготривало і лікуються, і деякі діти в нас можна сказати живуть і тому це є і в плані їхнього розвитку, і в плані дозвілля і в плані лікування дуже потрібні речі, - каже Галина Гачкевич.

Ці кімнати дають дітям простір такий де можна бути в просторі безпеки, де немає лікарняних кімнат, де немає лікарняних ліжок, де немає інших, які страждають допустимо від болю. Коли не хочеться ні дивитися, ні бачити, ні чути. Бувають абсолютно різні моменти в процесі лікування. Тут можна розвантажитися, тут можна відпочити, можна переключитися, можна подивитися мультики чи буть що інше, - пояснює президент ГО «Принцип свідомості».

Така кімната перша, але переконують не остання.

Ми звичайно будемо продовжувати надалі робити такі кімнати, бо думаю що власне кімната ментального здоров’я така сама важлива як кімната де лікують різні  захворювання і вади, - додав Роман Лобай, президент ГО «Принцип свідомості».

Додамо, що зараз у Львові активно працюють над тим, щоб психологічна допомога була доступнішою до мешканців. Зокрема нещодавно у 1-шій поліклініці запрацював центр психічного здоров'я, де допомогу можуть надавати як дорослим, так і діткам зокрема.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
У Львові діти зможуть спробувати себе у ролі ведучих (відео) У Львові діти зможуть спробувати себе у ролі ведучих (відео)
Телеканал ПравдаТУТ Львів змінює формат та оголошує конкурс до Дня захисту дітей! Малеча зможе спробувати себе у ролі наших ведучих та провести самостійно увесь випуск програми.
У дитячій лікарні Львова запрацював надсучасний рентгенівський апарат (відео) У дитячій лікарні Львова запрацював надсучасний рентгенівський апарат (відео)
Високотехнологічний рентгенапарат дає дозу опромінення удесятеро меншу, ніж звичайний. Вартість цього обладнання – близько 14 мільйонів гривень.
Відомі британські мотомандрівники зібрали кошти для дітей, яких лікують у Львові (відео) Відомі британські мотомандрівники зібрали кошти для дітей, яких лікують у Львові (відео)
Ніл Бейлі та Кіран Рідлі проїхали тисячі кілометрів Україною та зібрали кошти для потреб найменших пацієнтів.
Loading...
Load next