У Львові запрацювала перша мобільна майстерня протезування (відео)

У Львові запрацювала перша мобільна майстерня протезування (відео)
Вона складається з контейнера з обладнанням, де виготовляють протези, а також приміщення, де пацієнтам роблять примірки та гіпсові негативи.

Ще один крок до протезування українців в Україні. У Львові в реабілітаційному центрі «Незламні» запрацювала перша мобільна протезна майстерня у державній лікарні. Саме тут виготовлятимуть нові кінцівки, для тих, хто постраждав від війни.

Всередині тут  є скажем так повний цикл виготовлення протезів починаючи від виготовлення тестових гільз методом глибокої витяжки, налаштування, зборка протезів, обробка протезів. Тобто все тут, все на місці, - Назар Багнюк про контейнер

Реалізувати це все нам допомогли благодійники. Зокрема обладнання, комплектуючі до протезів та інші матеріали  надала Мальтійська служба допомоги. А зокрема створення самої майстерні стало можливим завдяки Уряду Німеччини.

Це мільйонна інвестиція. Мільйон Євро коштує цей проєкт. Але є також інші колосальні проєкти гуманітраної допомоги, які ми здійснюємо в Україні.

Ця майстерня є в добрих руках. Людина, яка протезує має 18 років стажу, досвіду і ми впевнені, що оце будуть добрі протези, - розповідає Павло Тітко, керівник Мальтійської служби допомоги в Україні.

Одним з перших, кому встановлять тут протез ноги – Олександр Голуб. Він – з міста Сєверодонецьк Луганської області. З початку повномасштабного вторгнення не було і дня без обстрілів. Та один з снарядів поцілив прямо у подвіря, на якому він перебував.

Я ось стояв спостерігав, як горить хата сусідня, щоб яко шось перекинеться вітер сильний був, щоб можна було свою гасити. І в цей час вибухнуло десь поруч зі мною. Звичайно я цього не бачив. Відкинуло мене. Першу секунду я не розумів, що зі мною. А потім вже і побачив, що там і почав кричати. На допомогу звати всіх своїх, - каже Олександр Голуб, пацієнт.

Багато порізів та травм від уламків ракети і повністю перебита нога. 14 годин Олександра не могли доправити до лікарні, через безпереривні обстріли. Та коли, він нарешті дістався до Дніпра, ногу вже врятувати не вдалося.

Перші пару днів дуже важко було, а потім вже звикаєш, - пояснює Олександр Голуб, пацієнт.

Та тепер звикати чоловік буде до протезу, який йому встановлять у мобільній майстерні. А вчитися з ними жити буде у реабілітацінойму відділенні Першого медоб’єднання Львова. Зазначимо, що допомагати нашим українцям у центр «Незламні» приїхала команда протезистів з США.  Для цього вони привезли своє обладнання та новітні технології.

Окремо ми реалізовуємо ще на території лікарні окремий проєкт, це будівництво реабілітаційного корпусу, який повноцінно закриває повний цикл реабілітації. Це один із багатьох проєктів, які реалізовуються сьогодні на території України для того, щоб всі, хто постраждав внаслідок війни змогли отримати необхідне протезування і реабілітацію безкоштовно для них на території України і воно б відповідало всім сучасним світовим стандартам, - повідомляє Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України.

Американські колеги обіцяють виготовити протези для чотирьох військових, які втратили обидві ноги. Це допоможе нам ще більше наблизитись до створення найпотужнішого в Україні реабілітаційного центру «Незламні».

Кожен Українець має бути протезований в Україні. В Україні це все є. Його треба дорозвинути. Поставити на сучасніший рівень і щоб наші пацієнти не їздили по світу і ми можемо це все забезпечити в Україні, - наголошує Олег Самчук, генеральний директор першого медоб’єднання Львова

І щоб це зробити не обійтись і без нашої з вами допомоги. Адже протези дуже дороговартісні і для того, щоб їх отримав кожен, хто цього потребує підтримайте благодійний проєкт «Протези для незламних». Для цього можна відправити СМС вартістю 20 гривень, або  на сайті «Добро юа» натиснути кнопку підтримати, та пожертвувати будь-яку зручну для вас суму.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 


Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Жовта" карантинна зона: що очікувати львів'янам найближчим часом? (відео) "Жовта" карантинна зона: що очікувати львів'янам найближчим часом? (відео)
Близько 85% шкіл Львівщини припиняють навчання з четверга. Університети ж переходять на змішану форму навчання
Вперше в Україні: у Львові провели трансплантацію легенів і пересадку серця дитині (відео) Вперше в Україні: у Львові провели трансплантацію легенів і пересадку серця дитині (відео)
Медикам лікарні швидкої допомоги вдалося зробити рекордну кількість пересадок. Один донор урятував п'ять життів.
На Львівщині від штаму "Дельта" помер чоловік: він не був вакцинований На Львівщині від штаму "Дельта" помер чоловік: він не був вакцинований
36-річний мешканець Львівщини, що не мав щеплення проти коронавірусу, помер від штаму Covid "Дельта".
Loading...
Load next