Львівські медики врятували жінку з величезною аневризмою мозкової артерії (відео)

Львівські медики врятували жінку з величезною аневризмою мозкової артерії (відео)
Львівські медики врятували жінку з величезною аневризмою мозкової артерії, яка могла спричинити інсульт або ж смерть.

Перед хворобою мене дуже боліло лице. Від пульсу лице до низу і заді шия у туди підборіддя, - розповідає Тетяна Будз, пацієнтка.

Тоді 56-річна Тетяна ще не знала, про що свідчать ці симптоми. І думала, що мине. Випила таблетку, місця, які боліли натерла маззю, та нічого не допомогло.

Та як ся тиск зачав піднімати мені вдома лице трохи перекосило вже і я вже побачила шо то. Але було чуть чуть. А по дорозі поки я доїхала до Львова, то воно більше дало. А то шо очі шо так ся не можу дивити то кажуть шо то може бути той тиск очний, шо то може ше так давати, каже Тетяна Будз.

Сама пацієнтка з Турківського району. Допоки вона приїхала до Львова вже пройшло декілька годин. Після обстежень виявилось, що у жінки величезна аневризма мозкової артерії, яка сягала півтора сантиметра.

На цій відеозйомці ми побачили величезну аневризму і було вирішено її одразу ж емболізувати, тому щ є ризик розриву. Чим більша аневризма, тим більший ризик розриву, тим більша площа розриву, тим більша площа ураження, тобто це був би масивний інсульт геморагічний, - розповідає Олександр Голуб, завідувач відділення інтервенційної радіології  лікарні Святого Луки Першого медоб’єднання Львова.

Цей випадок безспосередньо був небезпечний самими розмірами аневризми. Так для простого глядача що це є. Аневризма – це є порушення стінки судини, яке може бути вродженим, може бути набутим і безпосередньо за це відповідає середня оболонка судини, - пояснює Сергій Цоньо, лікар-невролог лікарні Святого Луки Першого медоб’єднання Львова.

Жінці вже наступного дня виконали операцію у лікарні Святого Луки Першого медоб'єднання Львова, тим самим врятувавши її від непоправних наслідків.

Ми заемболізували спеціальними мозковими спіралями, поставили 7 спіралей, закрили повністю і пацієнтка на даний момент почувається задовільно. Все добре, - каже Олександр Голуб.

В подальшому її чекає процес реабілітації, ми вже починаємо сідати, в найближчому часі будемо ходити і далі будемо за спостереженням виписувати але будемо ще тримати контакт для контролю, - додає лікар-невролог лікарні Святого Луки Першого медоб’єднання Львова

 Лікарі зазначають, що час у цьому випадку відіграє дуже важливу роль. Адже у пацієнтки аневризма могла розірватись у будь-який момент. Тому слід прислухатись до свого організму і у разі незрозумілих симптомів краще чим швидше проконсультуватись з лікарем.
 

Будь-який біль ніколи не можна ігнорувати, особливо якщо це є головний біль. Якщо він частішає, якщо він супроводжується мерехтінням мушок, якщо це є на фоні високого тиску, якщо є минущі порушення зору, які пов’язані з підвищенням тиску. Це можуть бути одні з причин, одні з ознак аневризми, - каже Сергій Цоньо, лікар-невролог лікарні Святого Луки Першого медоб’єднання Львова

Сьогодні є всі методи ефективного лікування цього захворювання. Ба більше, сьогодні для цього використовують малоінвазивний метод. Тобто без розрізів та великих доступів, всього через один прокол. Тому найголовніше для пацієнта – це вчасно звернутись по допомогу.

 Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові вперше в Україні успішно провели унікальну операцію із пересадки легень (відео) У Львові вперше в Україні успішно провели унікальну операцію із пересадки легень (відео)
Львів’янина, якому вперше в Україні успішно пересадили легені, нині виписали з міської лікарні швидкої допомоги. 56-річний Віктор Бабій хворів на бульозну емфізему легень більше ніж 10 років, три з яких він був кисневозалежним. Через це чоловік практично не виходив з дому.
Львівська дитяча лікарня подала проєкт на конкурс Громадського бюджету: в чому його суть (відео) Львівська дитяча лікарня подала проєкт на конкурс Громадського бюджету: в чому його суть (відео)
Львівська дитяча лікарня подалася на великий та малий проєкти Громадського бюджету
Перша аеромедична евакуація для дитини на Львівщині: 3-місячне немовля потрапило в реанімацію Перша аеромедична евакуація для дитини на Львівщині: 3-місячне немовля потрапило в реанімацію
Лікар розповів, що у дитини діагностували судомний синдром. Що сталою причиною їх виникнення поки що не відомо.
Loading...
Load next