В Україні прогнозують чергове зростання цін на паливо (відео)

В Україні прогнозують чергове зростання цін на паливо (відео)
Водії вже почали готуватися до нового коливання цін на ринку паливно-мастильних матеріалів.

В Україні прогнозують чергове зростання цін на паливо. Передбачають, що вони піднімуться на 1-2 гривні. Тим часом водії вже почали готуватися до нового коливання цін на ринку паливно-мастильних матеріалів.

Вони поки що ніби зупинились, як воно буде далі, бо вони анонсували ніби вже будуть підіймати, ну принаймні про це почали говорити. Певно подорожчання буде.

Я розумію, що війна, але зараз так акциз підіймають на пальне, то на роботу дуже сильно сказується. Й на хліб підняли ціни, на м’ясне й все в магазин заходиш й не знаєш, що купляти, бо ціни дуже піднялися.

Експерти кажуть, що підняття можливе не в останню чергу  через геополітичні атаки рф на нафтовий ринок.

З іншого боку ми знаємо, що БЕК ніби відмовилася збільшувати видобуток й відповідно це вплине на зростання цін на нафту.  Й відповідно це може рикошетом вдарити по зростанню цін на паливо й тому зараз ми вже бачимо, що на біржах в Європі зростання, тому ризики однозначно існує, - каже Віктор Борщевський, економіст.

Також варто враховувати, що від цінника на пальне слід очікувати зміни й в інших сферах.

Якщо ми будемо бачити поступове зростання цін на паливно-мастильні матеріали, то відповідно усе,що має в своїй вартості, чи собівартості велику частку транспорту або витрат палива, то воно однозначно буде також зростати. Плюс до того, що зараз ми бачили звернення мера Львова й в інших містах була інформація, що треба створювати альтернативні потужності пункти обігріву, а також велика частина тих генераторів, які існують, то вони ж також на паливі й це буде створювати додатковий попит на ринку. А додатковий попит це потенційне зростання ціни, - наголошує Віктор Борщевський, економіст.

Водіям також радять не купляти дешеве пальне, бо велика ймовірність, що за ці гроші ви отримаєте неякісний продукт, що у майбутньому загрожує дороговартісним ремонтом авто. Натомість найкраще, що зараз можна зробити це забезпечити собі фінансову подушку на зимовий період, кажуть фахівці.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Ринок воєнного часу: ціни на квартири у Львові (відео) Ринок воєнного часу: ціни на квартири у Львові (відео)
Ринок подобової оренди нерухомості у Львові «впав» ще в перші дні війни.
Квартири на вторинці дорожчають швидше за новобудови: тенденції карантинного ринку Квартири на вторинці дорожчають швидше за новобудови: тенденції карантинного ринку
Сьогодні однокімнатну квартиру у спальному районі дешевше 45 тисяч доларів складно купити, хоча півтора року тому була на третину дешевша.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next