Діяльність бізнесу в умовах війни скоротилася майже вдвічі (відео)

Діяльність бізнесу в умовах війни скоротилася майже вдвічі (відео)

Підприємці в умовах воєнного часу зазнали чималих збитків. Фахівці кажуть, що діяльність бізнесу зменшилася майже на половину, оскільки бізнесмени теж активно долучаються до волонтерської діяльності, щоб допомогти нашій армії. Це стосується як великого, так і малого бізнесу.
 

На сьогодні малий бізнес допомагає армії, допомагає біженцям. Ми волонтеримо, дуже багато свого часу вкладаємо фактично в цю справу. В мене, наприклад магазин взагалі закритий, я працюю, допомагаю біженцям, поселяю біженців. Стараємося допомогти армії, стараємося допомогти школам, - розповідає підприємниця Леся Тимкович.

Постачання товару як такого зараз теж немає, – зазначають ФОПи. Однак додають, що влада зі своєї сторони теж певним чином пішла їм назустріч.

Люди просто допродують залишки по старих цінах. І от так от тримаємося. Те що нам зняли оплату ЄСВ, то це важливий крок від влади для бізнесу. Залишили тільки сплату єдиного податку і наразі орендної плати наш ринок нам не скасував, - пояснює підприємниця Христина Дубіневич.
 

Голова асоціації підприємців каже, що окрім військового, зараз з’явився й так званий «бізнес фронт». Оскільки кошти від своєї діяльності вони скеровують на закупівлю обладнання для наших бійців, а ресторани, наприклад, свої страви відправляють на Схід, щоб забезпечити військових харчуванням. І тому кроки з боку влади, щоб зменшити навантаження на цю сферу економіки вважають доцільними.

 

Це є суттєве зниження податків, це є податок з обороту у підприємств, які мають оборот в межах 10 млрд грн, це 2% від обороту і це правильне рішення. При чому я б розвивав його вже і в напрямку інвестицій з-за кордону запрошуючи інвесторів. Великих, великих інвесторів в Україну, які б працювали на таких умовах і могли б створити певний бізнес-щит такий, - запевняє голова асоціації підприємців Львівщини Ростислав Пшемінський.

 

Економісти зазначають, щоб уникнути кризи в країні більшу частину фінансування важливо направити на підтримку цивільного сектору.

Для того, щоб армія себе нормально почувала має бути нормальна життєдіяльність у цивільному блоці, щоб ми не попали в таку ситуацію, яка зараз в росії, де там черги дефіцити та вони там будуть зростати. Чим стабільніше буде ситуація в цивільному секторі економіки, тим буде легше на фронті. Тому ми повинні розуміти, що той цивільний сектор вимагає як найшвидшого відновлення нормальної роботи бізнесу і тут зменшення навантаження на бізнес є досить адекватними кроками, - зауважує економіст Віктор Борщевський.
 

Й додають: якщо забезпечити стабільне функціонування підприємницької діяльності, то ми зможемо зберегти як військову міць, так і економіку України.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Економічні виклики України під час війни (відео) Економічні виклики України під час війни (відео)
Попри те, що перед українськими підприємствами постало багато викликів, влада пропонує кроки для їх вирішення, а народ готовий працювати не покладаючи рук.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
У Львові відбудеться ХХ Міжнародний Економічний Форум  У Львові відбудеться ХХ Міжнародний Економічний Форум 
Міжнародний економічний форум – це найважливіша подія року в економічному житті Західної України. До участі традиційно запрошуються політична еліта України, дипломатичний корпус в Україні, український бізнес і провідні міжнародні компанії, представники торгових місій з близько 20 країн світу задля сприяння модернізації і інтеграції економіки, реалізації спільних проектів і впровадження інноваційних технологій.
Loading...
Load next