Ракетний обстріл Львівщини: куди влучили ворожі ракети та які наслідки? (відео)

Ракетний обстріл Львівщини: куди влучили ворожі ракети та які наслідки? (відео)
Унаслідок влучань 3 об’єкти енергетичної інфраструктури Львівщини зазнали критичних ушкоджень. Також 1 з ракет влучила у житловий квартал.

Велетенська вирва, діаметром в близько 6 метрів прямісінько під будинками. Одна з російських ракет напередодні влучила у житловий квартал поблизу Львова.

Сидів в автомобілі, почув свист, через 2 секунди почув вибух, побачив, де і зрозумів, що це біля нашої хати.

У момент вибуху Назарій був за триста метрів від свого будинку, а отже за триста метрів від місця влучання російської ракети. Почувши звук удару одразу взяв дитину та поїхав додому. Забігши на подвір’я не повірив власним очам.

Побачив, що нема брами, нема вікон, але головне, що всі живі. Потім почали виймати скло з хати, стеля де-не-де попадала, дах на кухні завалився, батареї попадали в середину в приміщення, - каже Назарій, місцевий мешканець.

У цьому будинку чоловік живе із сім’єю з батьками. Вікна тут замінили на нові усього 2 роки тому. Від учора не залишилося жодного. Власними силами заклеїли плівкою. Нині частково закладають дах.

Це десь тисяч 250-350 – в тому діапазоні. Це якщо ще самому частину з того всього робити, якщо з майстрами – до пів мільйона, - розказує Назарій, місцевий мешканець.

Без вікон і дверей залишився і сусідський будинок, у якому проживає сім’я Володимира та Романа.

Літом – восени, до зими встигли закінчити ремонт, фасад... просто..., - каже Володимир Штельмах, місцевий мешканець.

Їхня ділянка – найближча до місця влучання.

Розвалений гараж, таке господарське приміщення, дах завалений, в будинку, де живемо, ночуємо, спимо вікон нема, дверей нема. Як була ударна хвиля, то там були двері відкриті – вогонь зайшов - вогонь вийшов вогонь, - Роман Красовський, місцевий мешканець.

А от Віталій у той момент проїжджав повз.

Просто відчув ззаду сильний вибух, після того почало сипатися багато каміння, осколків, оскільки попало фактично в дорогу. В даний момент, Слава Богу, я швидко зреагував і заїхав під міст, якби не заїхав під міст, просто би зім’яло на ніц. Порозбивалися вікна, дах весь в подряпинах від каміння, впала здоровенна брила на капот, вм’ятина здоровенна є, - розповідає Віталій Саранчук, місцевий мешканець.

Чи його автівка підлягатиме ремонту – не певен, ще з’ясовуватиме. А от із відновленням уражених будинків фінансово пообіцяла допомогти місцева влада.

Я думаю, що перші вікна, бо ми поділили на першочергові, другі, третя черги, бо комусь сильніше повибивало, комусь просто замки повиривало, то представники фірм пообіцяли мені, що вже за 4 дні вони почнуть вже вставляти вікна, - каже Богдан Дубневич, голова Солонківської тергромади.

Та найстрашніше, пригадує Володимир, відсутність зв’язку. Адже перебував на роботі, коли сім’я ховалася вдома. Пригадує паніку й крики, коли дружині вдалося додзвонитися, проте лише раз.

В двох словах сказала, що всі живі і всі здорові, все добре. Ну, і, відповідно, поки я сів в машину, до когось хотів додзвонитися, щоб знати більше інформації якоїсь – мережі нема, ні до кого. Ні до сусідів, ні до тих, хто в хаті живе, абсолютно. Важко такі моменти переживати, коли не знаєш, що твориться, - каже Володимир Штельмах, місцевий мешканець.

А зник напередодні не лише зв’язок, а й світло. Адже росіяни вкотре атакували енергетичну інфраструктуру Львівщини. Терористи гатили з літаків дальньої авіації зі східного напрямку. Загалом по області летіло 13 ракет. Більшість із них воїни ПвК «Захід» збили. Внаслідок влучань 3 об’єкти зазнали критичних ушкоджень, 2 з них – піддавалась ударам ворога і раніше. У ЛОВА кажуть: ситуація – критична.

На вечір близько 2 млн людей, або 700 тис абонентів були без світла. На ранок 95% абонентам світло подали. Маєте розуміти, що на даний час 30% тільки абонентів можуть одномоментно користуватися світлом, - каже Максим Козицький, начальник Львівської обласної військової адміністрації.

80% Львова залишилася без світла. Відповідно й без тепла та водопостачання. Місто занурилося в темряву. Про відбій тривоги повідомляли машини з гучномовцями.

Проте не обійшлося без постраждалих. 38-річного жителя Солонки ушпиталили у важкому стані.

У нього ушкоджені легені, ушкоджене серце. Травми спричинені вибуховою хвилею. Шия, грудна клітка, кінцівки, живіт – все тіло в дрібних осколкових пораненнях, множинні, але дрібні – від 3 до 5 мм, - розповідає Віталій Колодій, завідувач відділення лікарні св. Луки.

Зараз він перебуває в реанімації у стані середньої важкості. Зазначимо, у лікарні пацієнтові одразу ж надали необхідну допомогу та прооперували, адже працювали на дизель-генераторах. Нагадаю, 15 листопада, за інформацією командування повітряних сил ЗСУ, окупанти атакували Україну 96-ма крилатими ракетами повітряного та морського базування, ударними дронами "Shahed-136/131", "Оріон" та "Орлан-10". Сили ППО збили 75 крилатих, дві керовані авіаційні ракети Х-59, 10 "Shahed-136/131", один БпЛА "Оріон" та один "Орлан".

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 


Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові поховали перших загиблих від удару російської ракети У Львові поховали перших загиблих від удару російської ракети
Анастасія Сенів та Мирослава Садова спочиватимуть на Голосківському цвинтарі. Надію Спіжевську поховали на кладовищі у Рясному
Львів оговтується від російської атаки Львів оговтується від російської атаки
Як місто компенсує мешканцям витрати на нові вікна та двері після ворожої атаки
Loading...
Load next