У Львові прооперували 10-річного Микиту із Харкова, в якого діагностували рак мозку (відео)

У Львові прооперували 10-річного Микиту із Харкова, в якого діагностували рак мозку (відео)
10-річному хлопчику з Харкова видалили 5 пухлин і зараз його з раком мозку рятують Львівські медики. За кордоном його відмовились оперувати

10-річний Микита лікарень вже зовсім не боїться, а уколи, каже, для нього вже майже не болючі. Адже хлопчик половину свого життя, в прямому сенсі слова бореться за життя. За пять років боротьби дитині видалили уже пять пухлин.

Із такого веселого, він бігав, сідав,  в нас дітей багато, тому у нас ніколи не було тихо в домі і буквально за неділю дитина просто лежала, - каже Оксана Жирнова, мама Микити.

Вперше хвороба проявилася в садочку після виступу. Йдучи додому у дитини зявились перші симптоми хвороби.

Ми йшли з садочка він сказав, що у нього двоїться в очах, він пошатнувся. Потім прийшли додому він почав рвати. Я думала ну може в садочку щось поїв. І ми як приїхали в 4 неотложку Харкова, то там уже пухлина була дуже велика, - розповідає мама Микити.

Відтоді у хлопчика розпочався дуже складний шлях до одужання, який затягнувся на роки. Пухлина виявилась агресивною, вона  мігрувала і щоразу зявлалася в різних місцях.

Епендемома, власне таке гістологічне заключення було останні 3 рази. Така пухлина вона завжди вертається назад якщо її не видалити, вона завжди росте. Тобто ефективність лікування без повного видалення не буде, - пояснює Михайло Ловга, завідувач нейрохірургічного відділення лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова.

Микита пережив 5 надскладних операцій на мозку, 16 блоків хіміотерапії, проте 3 місяці тому хвороба знову повернулась. Сталося це у Німеччині, куди родина переїхала, тікаючи від обстрілів у рідному Харкові.

Німеччина нам сказала, шо вони нічим нам не можуть допомогти. Тобто вони дитину відправили на паліатив я хлопнула дверима і поїхала до Львова, - каже Оксана Жирнова, мама Микити.

Попри дуже небезпечне розташування пухлини та ризики наші лікарі оперувати не відмовились. Шанс на одужання дитині дав нині керівник центру нейрохірургії лікарні Святого Миколая Михайло Ловга, який до цього вже оперував хлопчика.

Перший раз ми провели хірургічне втручання ще в Луцьку і видалили пухлину, яка знаходилася з лівого боку в ділянці нижньої ніжки мазочка, така складна досить зона і нам вдалось повністю видалити цю пухлину без будь-якого погіршення.

Утвір з’явився того разу з правого боку. Так, перше ми його видаляли з лівого і в такі практично симетричній чи суміжній зоні ідентичній зоні з лівого боку вже з’явилась пухлина, - розказує завідувач нейрохірургічного відділення лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова.

Вона була розташована біля однієї з найважливіших структур – стовбура головного мозку. Тобто це та ділянка, у якій знаходиться центр дихання, серцебиття, ковтання. Яка відповідає за здатність рухати кінцівками і навіть найменша помилка могла коштувати дуже серйозних наслідків.

Перший раз досить легко знайти пухлину хоча вона часто не відрізняється від мозку і важко диференціювати де здоровий мозок, а де пухлина. Кожна наступна операція дуже виражений спайковий процес і сильно змінена анатомія і тому дуже важко зрозуміти це, де пухлина і випадково не вцілити і не пошкодити якусь важливу структуру, - каже Михайло Ловга.

Декілька годин ціла команда лікарів оперувала хлопчика. І їм вдалося це зробити успішно.

Нам вдалось знайти цю пухлину і повністю видалити. І зараз в нього неппогані шанси на виздоровлення, - додає Михайло Ловга.

Маленький Микита вже встиг полюбити команду фахівців яка робила все для його одужання, а особливо свого рятівника.

Те, що він сам поліз видалять. Я его люблю, - каже Микита Жирнов, пацієнт .

Хлопчик ще продовжує лікування. Зараз він проходить курс хіміотерапії, вже дуже хоче одужати та повернутися до школи. А наші медики роблять все, щоб його бажання точно здійснилось.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
У Львові однорічному хлопчику видалили пухлину вагою майже 3 кілограми У Львові однорічному хлопчику видалили пухлину вагою майже 3 кілограми
Хірургічне втручання 1-річному хлопчику провели лікарі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру. Операція пройшла успішно й зараз на малюка чекає тривалий період реабілітації.
Дітям до 18 років: у Львові можна цілодобово отримати допомогу від лікаря окуліста (відео) Дітям до 18 років: у Львові можна цілодобово отримати допомогу від лікаря окуліста (відео)
З 1 квітня в "ОХМАТДИТІ" цілодобово запрацювала хірургія, травматологія, отоларингологія, анестезіологія та офтальмологія. Зокрема відтепер там також цілодобово надаватимуть офтальмологічну допомогу дітям до 18 років.
Loading...
Load next