У Львові кардіохірурги перезапустили серце 101-річній жінці

У Львові кардіохірурги перезапустили серце 101-річній жінці

Львівські кардіохірурги перезапустили серце 101-річній жінці й встановили їй вже 3-й кардіостимулятор. Все своє життя жінка працювала у полі та не мала скарг на своє здоров’я. Лише 16 років тому вперше звернулася до лікаря через біль у грудях і їй діагностували зниження частоти серцевих скорочень до критичного рівня, тому фахівці встановили їй перший кардіостимулятор, потім через 7 років другий. І ось зараз з подібними симптомами вона знову звернулася до лікарів, й їй встановили 3-й кардіостимулятор.

В мене тиск був 40 на 20. Й мене вже лікували, уколи робили, якісь ліки давали й вже потім мене доставили у лікарню, а тут операція та й все. Нічого не болить, добре чуюся, - каже Марія Оробець, пацієнтка.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com 

Читайте також
Вперше в Україні: у Львові провели трансплантацію легенів і пересадку серця дитині (відео) Вперше в Україні: у Львові провели трансплантацію легенів і пересадку серця дитині (відео)
Медикам лікарні швидкої допомоги вдалося зробити рекордну кількість пересадок. Один донор урятував п'ять життів.
У Львові відкрили перший в Україні центр трансплантології (відео) У Львові відкрили перший в Україні центр трансплантології (відео)
У новоствореному центрі є дві нові сучасні операційні, сім реанімаційних ліжок і десять палатних.
Посмертні трансплантації: у Львові медики вперше здійснили пересадку серця (відео) Посмертні трансплантації: у Львові медики вперше здійснили пересадку серця (відео)
Медики Львівської обласної клінічної лікарні від одного донора пересадили нирку та вперше трансплантували серце.
Loading...
Load next