Філармонія запрошує львів’ян на великий симфонічний вечір, який презентують у США (відео)

Філармонія запрошує львів’ян на великий симфонічний вечір, який презентують у США (відео)
Львівська національна філармонія запрошує львів’ян на великий симфонічний вечір, який презентують у США.

Український фольклор з академічною традицією: симфонічний оркестр Львівської філармонії готується до масштабних гастролей Сполученими Штатами Америки.

«Станкович. Брамс. Дворжак» стане останнім у Львові концертом перед великим туром. Відкриє симфонічний вечір Камерна Симфонія N3 для флейти та струнних українського композитора Євгена Станковича. Зазначимо, цей твір отримав світове визнання як одна з кращих симфоній 1985 року за версією ЮНЕСКО. Солюватоме на флейті знаний музикант Михайло Сосновський.

Продовжить дійство – перлина скрипкової музики. У Концерті для скрипки Йоганнес Брамс вдало поєднав класичну досконалість форм з романтичним натхненням образами природи. У якості солістки запросили скрипальку Владиславу Лученко. Загалом ж Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії виступатиме під батутою головного дириґента Теодора Кухара.

Дириґент зі США, однак українець за походженням. Нині Теодор Кухар – головний дириґент Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії. Каже: відчуває неабияку відповідальність, адже гастрольне турне – не просто поїздка, а демонстрація української музичної культури на світовій арені.

Це вперше будь-який український музичний колектив гратиме цілу симфонічну програму в «Carnegie Hall» – це найпрестижніший зал у світі. Я думаю, що дуже мало людей говоритимуть «Ой, ми чули львівський оркестр вчора ввечері». Ні, люди говоритимуть «ми чули український оркестр вчора». Наша якість, рівень цього оркестру відповідатиме за якість цілої країни, - каже Теодор Кухар, головний дириґент (США).

А на грандіозне завершення музиканти готують Симфонію Антоніна Дворжака №9. Вона має символічний підзаголовок «З Нового Світу». Цим твором композитор наприкінці 19 століття показав свої враження від американського континенту, від його музики та фольклору. Адже тоді саме Америка була для європейців тим новим, незвіданим світом, що викликав інтерес та захоплення. Тепер же цим Новим світом для усіх стала Україна та її народ, який мужньо протистоїть росії, захищаючи власну Незалежність.

Якось так воно збігається, вчора там був наш Президент, який задекларував, завдяки співпраці зі Сполученими Штатами, рух до перемоги, рух до нової інтеграції України. ми своїм мистецтвом декларуємо практично те саме, що Україна є, Україна буде і Україна перемагає, і українське мистецтво, культура завжди є також на передовій, - каже Володимир Сивохіп, генеральний директор Львівської національної філармонії ім. М. Скорика.

У межах гастрольного туру, світовій публіці представлять не лише найкращі зразки музичного мистецтва, а і українське сучасне візуальне мистецтво. Загалом – 40 концертів у 20ти штатах Америки. Перший концерт відбудеться 13 січня у штаті Флорида. Відвідати дійство можуть і львів’яни, адже програму «Станкович. Брамс. Дворжак» спершу презентують у Львівській національній філармонії уже цієї п’ятниці.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові виступив оркестр "INSO-Львів", закликавши світ закрити небо над Україною (відео) У Львові виступив оркестр "INSO-Львів", закликавши світ закрити небо над Україною (відео)
Академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів» своїм виступом закликав світ закрити небо над Україною. А в іншій частині центру міста відбулася музична акція «Єднаймося мільйони»  
Джордан Белфорт, якого зіграв Леонардо Ді Капріо у фільмі "Вовк з Волл-Стріт" приїде у Львів Джордан Белфорт, якого зіграв Леонардо Ді Капріо у фільмі "Вовк з Волл-Стріт" приїде у Львів
Відомий та знаменитий на увесь світ Джордан Белфорт, завітає до Львова. Це саме той Вовк з Волл-стріт, якого зіграв Леонардо Ді Капріо в однойменному фільмі.
Loading...
Load next