У Львові встановили протез руки бійцю з «Азовсталі», який пережив 2 місяці полону у рашистів (відео)

У Львові встановили протез руки бійцю з «Азовсталі», який пережив 2 місяці полону у рашистів (відео)

У реабілітаційному центрі «Незламні» встановили протез руки бійцю, який пережив бомбардування «Азовсталі» та 2 місяці полону у рашистів. Олександр Морський служив у Маріуполі й коли вийшов на пенсію залишився там жити. З початком війни повернувся захищати державу. У березні виконував бойове завдання по перевезенню наших бійців через водоймище на інший берег. Їх почали обстрілювати рашисти, потім випустили по ним і ракети.

Спалах і все. Не було ні звука, нічого. Потім відчув сильний жар від того, що все палає, а болю нічого такого не відчував, а навколо вже все змінилося. Тільки потім дізнався, що загинули люди, вони поруч від мене, десь півметри, - пояснив Олександр Морський, військовослужбовець.

Чоловік зміг вибратися з палаючого катера, його згодом доставили побратими у пункт базування в «Азовсталі», там у підвалі у тимчасовому шпиталі йому і провели операцію.

Забрали на операцію. Потім я розмовляв з лікарями, вони сказали, що кінцівка була роздроблена й врятувати її було неможливо. Було 20 хвилин розпачу, а далі думки про те, як жити далі, - каже
військовослужбовець.

Далі - два місяці під обстрілами, потім стільки ж - в полоні Оленівки. Розповідає, що годували їх помиями, а умови життя просто жахливі.

Насправді всі приміщення, що були всюди знаходилися люди, на підлозі на спальних мішках, деякі на матрасах, вони там якісь привезли. Були частково ліжка у залі й в кожній кімнаті залишався вузенький проход, де можна було пройти і все, а все решта було забито людьми, - розповідає Олександр Морський.

Потім йому пощастило і чоловіка обміняли на російських полонених. Деякий час лікувався в Києві. Попри пропозиції поїхати закордон, на протезування та відновлення приїхав до Львова, де наші фахівці підібрали йому міоелектричний протез.


Протез складається з кисті, ліктьового вузла й системи підвіски, яка вже приводить в рух кисть, а також виконує допоміжну функцію утримання протеза на пацієнтові.

Виготовлені вони в Німеччині, окрім куксоприймача, бо ми його робимо і до неї доладнуємо і зєднуємо вже з локтевим  вузлом з кистю й підвісною системою, - каже Назар Багнюк, керівник напрямку протезування Центру «Незламні».

Олександр кожного дня вчиться жити у новій реальності, але каже, що його все влаштовує, головне, що поруч є його родина.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Історія НЕЗЛАМНОГО бійця батальйону «Вовки Да Вінчі» Історія НЕЗЛАМНОГО бійця батальйону «Вовки Да Вінчі»
Василь Гриценко, який втратив на війні ногу, дивує своїм стрімким відновленням фізичних терапевтів та надихає інших пацієнтів Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ
Loading...
Load next