У Львові провели перфоманс, де показали спортсменів, що віддали своє життя за незалежність України

У Львові провели перфоманс, де показали спортсменів, що віддали своє життя за незалежність України

У річницю повномасштабного вторгнення у ДЮСШ ім. Олексія Дем'янюка провели спеціальний перфоманс, де показали спортсменів, що віддали своє життя на полі бою за незалежність нашої держави. На стендах показали й інвентар, який вони вже ніколи не використають під час своїх виступів. На події була присутня й українська борчиня Алла Черкасова, яка здобула бронзову медаль на Олімпійських іграх у Токіо. Вона пригадує, як рік тому проживаючи на Київщині 24 лютого прокинулася в новій реальності.

Пролунали вибухи, вони нас збудили, ми почали збиратися. 10 днів ми пробули на Київщині, моя дитина спала в погребі, моя 86 річна бабуся не могла повірити, що почалася війна. Вона не могла повірити, що росія на нас нападає. Вона казала, що такого не може бути й потім моєею родиною було прийнято рішення поїхати подалі, бо там було дуже небезпечно, - каже Алла Черкасова, бронзова призерка Олімпійських ігор у Токіо.

Головна цього перфомансу закликати спортивну спільноту всього світу відсторонити від участі на майбутніх Олімпійських іграх у Парижі російських та білоруських.

Я як спортсменка дуже багато років приділила підготовці до Олімпійських ігор, я  розумію наскільки це важливо й на сьогодні багато з наших спортсменів не мають змоги готуватися, не мають нормальної підготовки, а хтось вже ніколи не прийме участь в олімпіаді такій омріяній. Звичайно, що є категорія росіян, які висловили свою позицію за терор за вбивства й все це на мою думку таких як вони треба дискваліфікувати пожиттєво від будь-яких міжнародних змагань, - розповіла Алла Черкасова.

До перфомансу долучилися й спортсмени, які зараз зі зброєю в руках замість підготовки до Олімпійських ігор захищають нашу державу від країни-агресора.

Прошу усіх спотсменів та небайдужих записувати відео та бойкотувати російських спортсменів, бо майже за рік часу ми не побачили ніяких намірів  й навіть бажань донести людям, що війна й спортсмени це не один напрямок  й спорт це завжди мир, посмішки, щастя та fair play, - додав Георгій Іваницький, майстер спорту міжнародного класу зі стрільби з лука.

Зазначимо, що від початку повномасштабного вторгнення на фронті загинули понад 220 професійних українських спортсменів та тренерів.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
До Дня спротиву окупації Криму у Львові організують низку мистецьких подій (відео) До Дня спротиву окупації Криму у Львові організують низку мистецьких подій (відео)
Різноманітні заходи відбуватимуться упродовж 22-24 лютого.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next