Оновлення зелених зон у Львові: що змінять в парках міста цього року? (відео)

Оновлення зелених зон у Львові: що змінять в парках міста цього року? (відео)
На початку березня прийняли бюджет розвитку громади на 2023 рік. Зокрема кошти скерували й на оновлення міських парків.

Цього року оновлення у Львові торкнуться й зелених зон міста. Зокрема у парку Франка планується доробити доріжки. На усі роботи тут виділили близько 3-х мільйонів гривень. Люди ж розповідають, що загалом їм подобається, як оновлюється їх улюблене місце для прогулянок, звичайно ж, є деякі речі, які б можна було покращити.

Зараз я рахую, що дуже добре зробили, по перше бачите ось дитячий майданчик добудовується, чистота, порядок.

Гідровідвод води, бо тут буває болото буває, бо заливається трошки. Лавочки є, освітлення нормальне, закінчують відкриття дитячого майданчика, ну й подивимося як діти будуть на ньому працювати. А так-то можна почистити дерева трошки, не пиляти усі підряд, а ті що хворі.

У Стрийському парку теж ситуація задовільна, кажуть мешканці.

Постійно прибирається, фарбується лавочки, доглядають тваринок. У нас тут в оранжереї навіть банани ростуть, тому я би сказала, що звісно хотілося б, щоб люди слідкували самі за собою, бо який би не був склад працівників ніхто так не буде доглядати, як люди, треба починати з себе.

Я маю дещо сказати про освітлення парку, ввечері воно дуже погане, якесь дуже точкове, розсіяне й тому я намагаюся тоді уникати прогулянок з песиком. 

Посадовці запевнили, що освітлення у Стрийському парку теж у переліку робіт на цей рік.
Пріоритет щодо оновлення зелених зон визначали за необхідностю проведення протиаварійних заходів та завершенню вже розпочатих проєктів реконструкції.

До прикладу є в парку Знесіння підпірні стінки, які потрібно зробити, є протизсувні роботи і їх визначено як пріорітетні. Також є там питання по ділянці із водовідведення та каналізуванням. Відповідно такі роботи, які дуже спричиняють із можливістю аварійних ситуацій та запахом в «Домівці врятованих тварин». Відповідно ці роботі закладені, - каже Оксана Луцко, заступниця начальника управління екології з нагляду та утримання парків Львівської міськради.

 Найбільше коштів виділили на Замарстинівський парк – більше 9 мільйонів гривень.

В парку з 2016 року виграний ще громадський бюджет на реконструкцію центральної алеї, з 2018 року ведуться роботи з реконструкції цієї алеї. Цей парк є поруч із лікарнею швидкої допомоги та дитячою на вул. П. Орлика, тому відповідно це вже стало частиною проєкту «Незламні», парк робиться під реабілітацію. В грудні минулого року запустили систему оздоровчих стежок – теренкурів. Відповідно хочеться завершити там, - розповідає Оксана Луцко.

Планується завершення робіт й у парку Виговського на які виділили більше мільйона гривень.

Там залишилося повісити на опори, які вже стоять та світильники, доставити також лавки та урни. Це пріоритетно, відносно невеликі кошти просто завершити проєкт. Схожа ситуація в парку в Брюховичах. Залишилося 1,3 мільйона, щоб з’єднати докупи доріжки, бо вся мережа вже зроблена, тому залишилося з’єднати й на це виділили кошти, - додала заступниця начальника управління екології з нагляду та утримання парків Львівської міськради.


Також розпочнуть розробку проєкту реконструкції у парку Архангела Михаїла. Посадовці розповідають, що заплановані роботи мають закінчити до кінця цього року.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com
 

Читайте також
У Львові та Києві компанія "LEV Development" організувала акцію з висадки дерев (відео) У Львові та Києві компанія "LEV Development" організувала акцію з висадки дерев (відео)
Окрім Львова компанія "LEV Development" організувала акцію з висадки дерев і в Києві на бульварі Дружби народів.
Методи виявлення аварійних дерев: у Львові закупили імпульсивний томограф для перевірки (відео) Методи виявлення аварійних дерев: у Львові закупили імпульсивний томограф для перевірки (відео)
Імпульсний томограф за допомогою сенсорних датчиків відтворює картину того, що відбувається всередині дерева. Також він може спрогнозувати, в яку сторону впаде аварійне насадження.
Loading...
Load next