У реабілітаційному центрі «Незламні» відкрили майстерню протезування

У реабілітаційному центрі «Незламні» відкрили майстерню протезування

У реабілітаційному центрі «Незламні» відкрили майстерню протезування, яка розрахована одразу на 10 робочих місць. До команди протезистів уже приєдналися пацієнти, які втратили кінцівки у війні

Тут є 14 хватів, 8 хватів програмуються та змінюються за натисканням кнопки.

Наш захисник Микита показує свою нову руку, яку тільки но тиждень назад йому повністю встановили. Кінцівку він втратив на війні ще у травні 2022. Каже, до нової біонічної вже пристосувався. Мало того, вже навіть долучився до покращення цього сучасного протезу.

Ніколи ще до цього не комбінували біоніку з тягою. Тобто багато хто робив на кнопці лікоть, котрий щоб підняти потрібно було задіяти здорову руку. Це незручно тому що протез повинен тобі в житті скрашувати, а не заважати, - каже Микита Бабуркін, захисник.

А от захисник Ілля на свій протез ще чекає.

Вже хочеться, вже дуже хочеться, тому що я вже третій місяць лікуюся, виникали ускладнення і ти вже кожен день як фантазуєш як ти отримаєш свій протез, як встанеш на свої дві ноги, - розповідає Ілля, захисник.

Він танкіст. Три місяці тому втратив ногу, коли наїхав на міну. Та каже, що тут у реабілітаційному центрі «Незламні» куди він потрапив настільки добре лікують та допомагають, що він і сам вирішив залишитись в цій команді і теж допомагати.

Мені запропонували залишитись тут, тобто чимось допомагати військовим, постраждалим від війни і в принципі я не довго думаючи прийняв якби запрошення їхнє, - каже захисник.

Йому запропонували роботу у команді протезистів. Адже у центрі «Незламні» відкрили нову майстерню протезування, яка розрахована одразу на 10 робочих місць.

Зараз є набагато більше місця. Це по-перше зручніше. По-друге набагато ми зможемо залучити більше працівників і це дасть нам змогу все таки робити більше і обслуговувати більше  наших клієнтів, пацієнтів, - додає Назар Багнюк, керівник лабораторії протезування.

Наразі за місяць вдається виготовити та встановити близько 20 протезів. З відкриттям нової майстерні планують в рази збільшити цю можливість.

Вона ще не почала працювати, а вже наші пацієнти самі модернізують ці протези ті що видумують і придумують інженера компанії отобок і інших компаній. Тому вона має бути не тільки установа для виготовлення протезів, а ще науково-дослідна яка має щось покращувати і полегшувати життя цих пацієнтів які не мають кінцівок, - каже Олег Самчук, генеральний директор першого медоб’єднання Львова.

Нова майстерня як і попередня «мобільна лабораторія» оснащена обладнанням одного з найкращих у світі німецьких виробників. А в планах, вже є створення великого протезного заводу, для того щоб забезпечити всі потреби для кожного українця та українки які втратили кінцівки.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові на Big Business Day виступлять кращі бізнес-тренери світу У Львові на Big Business Day виступлять кращі бізнес-тренери світу
Подія унікальна не лише для Львова, а й для України. Її також відвідає знаменитий на увесь світ Джордан Белфорт – один із найбільш успішних бізнесменів та біржевих брокерів в історії Волл-Стріт.
Діти до школи: з понеділка 22 листопада відновлюється очне навчання у 5-11 класах Діти до школи: з понеділка 22 листопада відновлюється очне навчання у 5-11 класах
Засідання комісії з надзвичайних ситуацій погодило план дій.
У Львові поставили на ноги військовослужбовця, який пережив важке осколкове поранення У Львові поставили на ноги військовослужбовця, який пережив важке осколкове поранення
У Львові поставили на ноги військовослужбовця, який пережив важке осколкове поранення. Тіло бійця було паралізоване, а в голові застряг уламок від міни
Loading...
Load next