У Львові іноземні медики спільно з українськими лікарями виконали 2 операції з видалення гриж

У Львові іноземні медики спільно з українськими лікарями виконали 2 операції з видалення гриж
У Львові відбувся майстер-клас за участі іноземних колег, які спільно з українськими лікарями виконали 2 операції з видалення гриж

Обмін досвідом між українськими та іноземними хірургами та водночас навчання для майбутніх лікарів. До Львова прибули професор з Великобританії Ендрю де Бо та професор з Польщі Мацей Сметанський, щоб спільно виконати оперативні втручання та використати найсучасніші методи оперування гриж.

Такі майстер класи вони мають бути, жива хірургія вона має бути не тільки в гренології, а й у всіх інших напрямках. Тому що це дає змогу бути більш досконалими всім нам, переймати якісь певні потрібні речі, але деколи буває так приємно шо вони і шось в нас візьмуть, - коментує експерт департаменту охорони здоров’я ЛОВА з хірургії Орест Лерчук.

Своїм приїздом закордонні спеціалісти показують і підтримку українцям і готовінсть допомагати навіть в умовах війни.

Головна причина чому ми тут. Ми усвідомлюємо що у вашій країні війна. Ми приїхали щоб показати що ми на вашому боці. Ми повністю вас підтримуємо. Хірургія – це досвід навчання протягом всього життя, то ж ми тут щоб навчити ваших лікарів і почерпнути знання від них, - розповідає професор, генеральний секретар Європейського товариства герніологів Ендрю Де Бо.

 

Приїхавши сюди ми хочемо показати солідарність із хірургами України і з українською державою, –  поділився професор, член правління ЕНS Мацей Сметанський.

Першим на операцію пішов хірург Ендрю Де Бо, який спільно з лікарями обласної лікарні видаляв післяопераційну вентральну грижу.

В даному випадку ми маємо і досить великий дефект передньочеревної стінки і є різні варіанти його закриття і ми так просили Ендрю щоб він нам це все от так прокоментував, щоб люди, які в залі є, щоб було все гарно і зрозуміло, –  розповідає експерт департаменту охорони здоров’я ЛОВА з хірургії Орест Лерчук.

За процесом операції мали можливість слідкувати як фахівці лікарні, так і студенти, адже все все транслювалось в онлайн-режимі.

На майстер класах ми вже вчора це обговорювали з нашими колегами, що не має бути якась дуже складна операція, яка би можливо там довготривала і хірург просто так як бореться з цією операцією. Має бути така, підібраний такий пацієнт, щоб було максимально показати як правильно і добре зробити, - коментує експерт департаменту охорони здоров’я ЛОВА з хірургії Орест Лерчук.

Хірургічне втручання пройшло без ускладнень і лікарі виконали його успішно. Наступний майстер-клас провів польський хірург Мацей Сметанський.

Ми будемо виконувати лапороскопічну операцію з видалення пахової грижі методом ТАП, – розповідає професор, член правління ЕНS Мацей Сметанський.

Другий пацієнт це є пахвинна грижа, яка зустрічається дуже часто. На сьогоднішній денб пріоритетом в лікуванні пахвинної грижі це є лапороскопічні операції. Ми їх виконуємо в себе вже понад 4 роки, - Орест Лерчук – підсумовує експерт департаменту охорони здоров’я ЛОВА з хірургії.

Зазначимо, що співпраця українських та іноземних колег продовжиться і надалі. Окрім того, Європейське товариство грижових хірургів має на меті створити на Львівщині навчальний осередок для лікарів України. Воно активно підтримує українських хірургів для застосування сучасних методик у лікуванні гриж живота, забезпечуючи їм можливість брати участь у грантових програмах, навчатися і стажуватися в європейських клініках.

 

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У геріатричному пансіонаті у Львові літніх мешканок навчають в’язання (відео) У геріатричному пансіонаті у Львові літніх мешканок навчають в’язання (відео)
З турботою про стареньких - майстер-класи бабусям щотижня проводить волонтерка. Опісля готові речі, для яких навіть створили власний бренд, продають.
У Малоголосківському парку провели майстер-клас для дітей з різьби по дереву (відео) У Малоголосківському парку провели майстер-клас для дітей з різьби по дереву (відео)
У Малоголосківському парку пройшов майстер-клас з різьби по дереву, який організували для малечі представники компанії "LEV Development" спільно зі знаним скульптором Антоном Лубієм.
РІЗДВЯНЕ: Дітей вчили як майструвати ЯЛИНКИ та розмальовують ПРЯНИКИ РІЗДВЯНЕ: Дітей вчили як майструвати ЯЛИНКИ та розмальовують ПРЯНИКИ
30 малюків у три зміни майструють ялинки та розмальовують пряники
Loading...
Load next