Сміттєпереробний завод у Львові запрацює вже з наступного року

Сміттєпереробний завод у Львові запрацює вже з наступного року
Сміттєпереробний завод у Львові готовий вже майже на 25%, кажуть у міськраді. Планується, що він офіційно запрацює вже з наступного року

Сміттєпереробний завод у Львові готовий вже майже на 25%, кажуть у міськраді. Додають, що подібних проєктів в України немає. Майбутній завод зможе переробити 250 тис. тонн відходів на рік.



В нас у липні в Україні набере чинності закон про відходи, який передбачає, що в кожному місті має мінімум один великий сміттєпереробний завод, має бути проведена рекультивація звалищ, а також компостувальна. Станом на сьогодні жодне місто в Україні, окрім Львова, немає такого набору проектів пов’язаних з управління ТПВ. Відносно завод це є механіко-біологічний комплекс. Це є не тільки сортування, це є набір обладнання в частині механічний, який дозволить нам якісно відсортувати вторинну сировину й підготувати матеріал для РДФ-палива. Це альтернативне паливо, яке є замінником бурого вугілля й газу, - розповідає директор ЛКП «Зелене місто» Тарас Калужний.



Що дозволить в майбутньому відмовитися від цих видів палива. Зараз щоденно на майданчику відбуваються будівельні роботи, розповідають підрядники. Складнощі в роботі незначні, то ж запевняють, що усе відбувається  згідно плану.


Плануємо закінчити будівельний етап  до кінця року.  Й з наступного року доставити технологічне обладнання для осушки та інших процесів. Зараз забиваємо палі, встановлюємо металеві конструкції даху. Через 3-4 місяці будемо закривати панелями зовнішні фасади заводу, - представник генерального підрядника Кшиштоф Хабіер.

Після завершення будівництва на заводі зможуть працювати майже 200 осіб. Найближчим часом керівництво майбутнього комплексу поїде на спеціальні навчання у Польщу.


Велика підтримка Європейського банку реконструкції та розвитку, як ви знаєте по цьому проєкту ми маємо орієнтовно 10 млн євро, це є грант. Й плюс до цього цей грант зав’язаний по роботі з рекультивацією полігону, а також до кінця цього року вже основний об'єм робіт й тільки наступного року ми будемо мати ще частину завершення біологічної рекультивації . Тому 24 рік має бути фінальним й по запуску заводу й завершення робіт по рекультивації самого полігону, - міський голова Львова Андрій Садовий. 

Додамо, що начальна вартість складала орієнтовно 35 мільйонів євро, а тепер же у зв’язку з подіями в країні та зміною курсу валют планується, що все обійдеться у майже 50 мільйонів.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові 68% жителів підтримують будівництво сміттєпереробного заводу у місті У Львові 68% жителів підтримують будівництво сміттєпереробного заводу у місті
Львів'яни позитивно ставляться до проєкту будівництва сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій. Однак не подобається ця ідея лише 18,5% містян.
Не сподобалось рішення суду: у Львові чоловік побив адвоката Не сподобалось рішення суду: у Львові чоловік побив адвоката
51-річного жителя Львова, якого обвинувачують у нанесенні тілесних ушкоджень своїй дружині, побив її адвоката бо йому не сподобалось рішення суду.
Loading...
Load next