На Львівщині запрацював мобільний центр крові

На Львівщині запрацював мобільний центр крові
У Львові презентували найбільший кровоавтобус в Україні, який зможе курсувати по містах та збирати кров для поранених військових та хворих діток з онкологією

На Львівщині запрацював мобільний центр крові. Це перший автобус такого типу, який зможе подорожувати містами та збирати кров для тих, хто її потребує. Радо погодилась зробити добру справу і пані Оксана. Каже, стати донором хотіла вже давно і не опустила таку можливість.

Мені сказали, що якщо ще не пройшло рік часу після тату, то тоді не можна. Я ще пів року чекала і ото тільки зараз нарешті прийшла здавати кров. Ч хочу врятувати життя. В мене перша група мінус і я думаю що вона потрібна, - зазначає донорка крові Оксана Яцків.

Вкотре допомогти прийшов і Дмитро. Таких як він називають ще золотими донорами. Адже окрім звичайної крові він ділиться тромбоцитами, які є дуже важливими у лікуванні діток з онкологією.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Донорство крові: львів’ян закликають долучитися до здачі тромбоцитів (відео) Донорство крові: львів’ян закликають долучитися до здачі тромбоцитів (відео)
Якщо червону кров можна здавати незалежно від статі, то тромбоцити забирають лише у чоловіків. Тромбоцити не можуть довго зберігатися, а тому донори, які можуть ними поділитися, повинні бути завжди напоготові.
У Львові медики та курсанти стали ДОНОРАМИ крові У Львові медики та курсанти стали ДОНОРАМИ крові
У другому медоб’єднанні Львова відбулась акція, під час якої медичні працівники та курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ здали кров для потреб пацієнтів
ТАКОЇ ОПЕРАЦІЇ ще не робили: 15-річний донор врятував одразу 5 життів ТАКОЇ ОПЕРАЦІЇ ще не робили: 15-річний донор врятував одразу 5 життів
Серце, печінка та нирки: донорські органи з’явилися, коли ситуація була вже критичною для пацієнтів
Loading...
Load next