У Львові все ж планують розпочати навчальний рік на 2 тижні швидше

У Львові все ж планують розпочати навчальний рік на 2 тижні швидше

Депутати Львівської міської ради звернулись до Прем'єр-міністра України, Міністра освіти і науки України та Міністра енергетики України з проханням надати можливість приймати рішення про структуру навчального року громадами країни з врахуванням безпекової ситуації в кожному регіоні.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Це зумовлено тим, що Львів планує розпочати навчальний рік на 2 тижні скоріше, щоб у разі складної ситуації зі світлом і опаленням в зимовий період, діти якомога більше днів навчалися офлайн.

У зверненні йдеться про те, що локальні органи влади краще розуміють специфіку своїх регіонів і можуть приймати рішення, які будуть найбільш оптимальними для місцевих шкіл. Децентралізація планування навчального року може призвести до більш ефективного і гнучкого підходу до організації освітнього процесу.

Начальник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк наголосив на тому, що у багатьох країнах світу існують більш гнучкі та адаптивні до сучасних умов підходи організації освітнього процесу.

На сьогоднішній день надзвичайно складно передбачити ситуацію, яка буде в осінньо-зимовий період. Не виключено, що вона може бути набагато гіршою, ніж минулого року, зокрема, через відсутність центрального опалення, електроенергії, газопостачання протягом тривалого періоду. За таких умов заклади освіти міста стануть повноцінними пунктами незламності для мешканців, і в такому випадку якісний освітній процес буде неможливим, – йдеться у зверненні. 

Відповідно до цього, комісією з перевірки готовності міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період під головуванням міського голови було прийнято рішення рекомендувати всім закладам загальної середньої освіти, які є на території Львівської міської територіальної громади, розпочати новий навчальний рік з 19 серпня, а діяльність закладів позашкільної освіти – з 1 вересня.

Наша мета – залишити дітей якомога довше за шкільними партами та надати якісні освітні послуги в той період, коли це можливо зробити. Громада міста з розумінням ставиться до виходу на навчання раніше, оскільки усвідомлює всі загрози, які можуть нас очікувати в осінньо-зимовий період, – йдеться у зверненні. 

З повним текстом звернення можна ознайомитись нижче за посиланням.

Нагадаємо, Садовий розкритикував освітнього омбудсмена: у Львові діти до школи підуть 19 серпня

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Історія одного собаки, який врятував на Сході України не одне життя (відео) Історія одного собаки, який врятував на Сході України не одне життя (відео)
Любов, відданість та мужність. Перелік слів, якими можна назвати українських захисників чимало. Однак їх ніколи не вистачить, аби описати їхню жертовність та внесок у мирне небо над нашими головами.
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Loading...
Load next