Садовий розкритикував освітнього омбудсмена: у Львові діти до школи підуть 19 серпня

Садовий розкритикував освітнього омбудсмена: у Львові діти до школи підуть 19 серпня

Міський голова Львова вважає, що під час війни рішення про початок навчального року має приймати той, хто несе відповідальність на місцях.

Про це повідомив Андрій Садовий у соцмережі.

Сумно читати обґрунтування освітнього омбудсмена про те, чому громади  не можуть почати навчальний рік швидше ніж 1 вересня. Дуже багато документів, дуже багато рутини, дуже багато обмежень. Все це говорить лише про одне – наша освіта потребує змін, – написав він.  

За словами міського голови Львова, якби на початку повномасштабного орієнтувались на те, що прописано у документах – школи не стали б прихистками для переселенців. 

У 2022 році не було закону, чи якогось акту, де б писало, що всі школи та театри мають стати прихистками для українців з інших регіонів, а міські автобуси можуть возити людей на кордон. Ніхто не сказав що робити, якщо твій сусід – країна-гній. Але була швидка реакція на велику війну. Це називається здоровий глузд, – каже Андрій Садовий.

Міський голова Львова заявив, що якщо взимку  ситуація з енергетикою, або опаленням погіршиться, школи відкриють свої двері для всіх, кому треба зігрітись, або зарядити свої пристрої. 

Навчальний процес буде перервано. Що тоді рекомендуватимуть люди, які знають всі закони та правила? ZOOM? Вибачте, але ні. На третьому році війни ми вже знаємо, що це так не працює. Саме тому ми плануємо розпочати навчання 19 серпня. Семестр триватиме до Різдва. Якщо ситуація буде кращою, аніж попередні прогнози, ми переглянемо термін канікул. У час війни такі рішення має приймати той, хто несе відповідальність на місцях, – додав він.

Андрій Садовий закликав міністра освіти  дослухатись до цієї думки.

Я розумію, що важко контролювати таку величезну структуру. Хочемо, щоб ви були нашими візіонерами та наставниками, а не комісарами. При цьому мер вважає, що те, що в серпні спека і всі діти по відпустках – це взагалі не аргумент, – наголосив Садовий.

Нагадаємо, Понад 1,4 млн українців уточнили свої облікові дані у ЦНАП - Мінцифри

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Чи готова Львівщина до надзвичайної ситуації (відео) Чи готова Львівщина до надзвичайної ситуації (відео)
Львів напрацював план заходів і активно співпрацює з територіальною обороною, на випадок надзвичайної ситуації.  
Loading...
Load next