Ремонт квартири без нервів та стресу | КВАРТИРА НА ФІНІШІ #7

Ремонт квартири без нервів та стресу | КВАРТИРА НА ФІНІШІ #7

Сьомий випуск проекту «Квартира на фініші» від телеканалу ПравдаТУТ Львів присвячений порадам, як порозумітися з майстром та зробити якісний ремонт у своєму помешканні? Чи вигідно ремонтувати та перепродувати квартиру?

Своїми порадами у проекті «Квартира на фініші» поділиться експерт з інвестицій в нерухомість керівник компанії "Авторський дім" Роман Химочка.

В чому полягає твоя діяльність?

Я засновник компанії «Авторський дім», яка займається не лише ремонтом, а і підбором нерухомості.

Ми шукаємо цікаві варіанти під інвестицію, прораховуємо окупність та створюємо цікавий продукт. На ринку є дуже багато різної нерухомості і ми мусимо вибрати цікавий варіант і в нього вкласти душу, аби ця нерухомість відрізнялась від іншої. Ми займаємося повністю всім, що пов'язано з нерухомістю, - зазначає Роман Химочка.


За словами керівника компанії, на даний момент авторський дім веде від 14 до 20 різних проектів. Серед них є комерційні об’єкти по 600 - 800 квадратних метрів. Також компанія має досвід з апарт-готелем.

Чи вигідно наразі купити квартиру, зробити ремонт та перепродати?

Маєш розуміти кінцеву твою продукцію: для кого вона, чим відрізняється від інших? У Львові сучасних квартир з дизайнерським якісним ремонтом  немає у продажі. Люди продають свої квартири, де робили ремонт 10 та 12 років назад.

Всі конструкції  вже не актуальні. Там можуть бути кімнати в різних кольорах, наприклад одна рожева, друга зелена, всюди застаріла мебель, яка зараз не актуальна, - підкреслює Роман Химочка.


Для перепродажу сьогодні, потрібно пропонувати ексклюзив на ринку. Сучасний ремонт в квартирі, де ніхто не встиг пожити, маєш весь «інстаграмний вигляд» і людина в захваті шо не буде витрачати півроку - рік життя в ремонті. Покупцю все підходить, ціна адекватна, «я купляю», - зауважив Роман Химочка.

Краще скористуватись послугами спеціаліста чи зробити ремонт самостійно?

Все залежить на кого ви попадаєте. Якщо ви прийдете до поганого лікаря – хорошого результату не буде. Аналогічно з дизайнерами, виконробами і тд. Якщо спеціаліст живе своєю роботою, тоді він дуже вам багато в чому допоможе, а це і збереження фінансів, часу, нервів. Людина має дізнатись що вам потрібно, де ви працюєте, чи вам треба робоче місце у квартирі або приватному будинку, скільки у вас дітей тощо. Так само дуже важливо знати бюджет, на який ви розраховуєте.

Якщо дизайнер починає закладати дуже дорогі речі у ремонт, наприклад меблі чи освітлення , або  вибрав кухню зі стільницею з натурального каменю. У фіналі очікуйте перерахунку і нестачі бюджету. Дизайнер має спланувати ремонт, адже можна вибрати з дешевшого сегменту. Можна вибрати плитку за 1000 гривень, а не італійську за 3000 гривень, - розповідає Роман Химочка.

Все ж таки обирати послуги дизайнера чи ні?
 

Звичайно, але потрібно повністю всі етапи з ним поговорити. Так само зараз важливо проговорювати все наперед з майстрами, адже якщо ви знайшли їх просто з оголошень - ніхто не може гарантувати, що все буде добре, - підкреслює Роман Химочка.

Якщо хочу скористатися послугою ремонт під ключ, що воно передбачає?

Ви маєте пояснити кінцевий результат, що ви хочете і маєте чітко сказати, на який бюджет ви розраховуєте, і спеціаліст вже прекрасно має розуміти, які матеріали, які речі закладати цей ремонт, - зазначив Роман Химочка.

Краще звернутись в одну компанію, де всі послуги разом, чи вигідніше окремих майстрів?

Якщо брати поетапно різних майстрів - це буде хаос. Так, якби «борщ варило 6 господинь» Кожен новий майстер буде скидати недоліки на роботу попередніх, а знайти хто дійсно зробив помилку у ремонті буде неможливо. Тому краще обирати компанії, де є всі послуги, - розповідає Роман Химочка.
 

Від чого залежать терміни виконання роботи?

Беремо статистичну квартиру: двокімнатна у новобудові.

Від затвердження дизайну орієнтовно 3 -5 місяців на повністю квартиру під ключ з омеблюванням і тд. Чому саме від дизайну, бо дуже часто клієнт може 2-3 місяці погоджувати дизайн. У роботі дуже важливо, щоб людина дійсно знала, що саме вона хоче. Обговорити всі деталі, а тоді у ремонті буде все добре і в кінці задоволені власники, - зазначає Роман Химочка.

Як коректніше приймати і оплачувати ремонтні роботи?
 

Спочатку треба обговорити повністю всі дрібниці та вартість робіт. Всім рекомендую зафіксувати фіксовану загальну ціну. Набагато зручніше і комфортніше, коли замовник показав проект, коли бригадир все прорахував, ви зафіксували загальну ціну і розбили її на умовно 3-4 етапи: коли зроблять стінки, зроблять електрику і тд, - підсумував Роман Химочка.

Більше порад у проекті «Квартира на фініші» вже у наступному випуску!

Партнер програми девелоперська компанія LEV Development

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Новий проєкт «Central Hills» від компанії «Lev Development» (відео) Новий проєкт «Central Hills» від компанії «Lev Development» (відео)
Вперше в Україні девелоперська компанія співпрацює з арт-агенцією задля створення мистецької родзинки у житловому кварталі
Loading...
Load next