За якими критеріями обирати вікна для помешкання? | КВАРТИРА НА ФІНІШІ #20

За якими критеріями обирати вікна для помешкання? | КВАРТИРА НА ФІНІШІ #20

У двадцятому випуску програми «Квартира на фініші» говоримо, зокрема, про вікна, а саме, за якими критеріями обирати, про енергоефективність та багато іншого.

На усі ці запитання у новому випуску програми «Квартира на фініші» відповів технічний директор компанії «Екран Вікносвіт» Роман Хома.

Як обрати вікна? Які є критерії для підбору?

Один з ключових критеріїв я би назвав відомість компаній, відомість бренду. Важливими є критерії  теплопровідності та енергоефективності. Чим ширший профіль вікна, тим, відповідно, воно тепліше і краще. Я би назвав оптимальним варіантом - це 5-6 камерний профіль і двокамерний склопакет з подвійним енергозберігаючим склом, тобто щоб зовнішнє і внутрішнє скло було енергозберігаючим. Це є оптимальний варіант, який можна би було ставити у своїй квартирі чи будинку, - зазначає Роман Хома.

Встановлюють всередині вікна жалюзі. Як щодо таких модифікацій?

Так, є такі варіанти. Декілька компаній в Україні таким займаються. Така технологія знижує енергозбереження, тому що будь, що що знаходиться всередині склопакету, воно буде притягувати холод. Я більш схильних до окремих варіантів: окремо вікно окремо жалюзі. Проте такі варіанти використовують всередині приміщень, наприклад в офісах, - розповідає Роман Хома.

Фраза «чим дорожче, тим краще» працює з вікнами?

Чим дорожче вікно значить, в нього туди вклали  трошечки більше дорожчих компонентів. Це може бути профіль відомого бренду, теплий енергозберігаючий склопакет, дорожча фурнітура, яка відповідає за відкривання\закривання, утримання вікна, аби не заходив у приміщення холод тощо. Все це збільшує вартість вікна.

Якщо говорити за ціновий діапазон – найдорожчі вікна алюмінієві та євро брус, дерев’яні бруси і тд. Вікно, припустим, з соснового брусу буде коштувати, як елітне пластикове вікно, - зазначив Роман Хома.

Продув. Це ознака поганого вікна чи неправильного монтажу?

Продування може бути як і від якості вікна так і поганого монтажу. Виробники можуть невілювати якістю вікон, що їх здешевшує, наприклад не використовуючи якісну фурнітуру. Також неправильний монтаж чи дорогого чи дешевого вікна у 99% випадків призведе до продування, - зазначив Роман Хома.

Знівелювати поняття енергоефективності вікна може не кваліфікований спеціаліст?
 

Може. Не кваліфікований спеціаліст часто там, де клієнт хоче зекономити. Часто є випадки, коли власники нерухомості пробують самостійно встановити вікна, що є повністю неправильно, - підкреслює Роман Хома.

А як щодо звукоізоляції, від чого залежить? Зокрема, звукоізоляція у пластикових вікнах.

В першу чергу, найбільшу площу вікна займає склопакет, тобто максимально звукоізоляція залежить від склопакета двохкамерний склопакет це найоптимальніший варіант. Стандартна товщина скла, яку використовують зараз на ринку - це 4 міліметри, - зазначив Роман Хома.


Конденсат. Чи є якісь методи позбутись роси на вікнах і від чого залежить наявність конденсату?

Люди часто жаліються на конденсат, як тільки вони змінили старі дерев'яні вікна на нові пластикові. Старе вікно мало щілини, воно дихало конденсат не утворювався, коли ми поставили пластикові вікна моментально будинок чи квартира стали герметичними, тобто немає куди діватися водяній парі. Щоб уникнути цього в першу чергу потрібно слідкувати за вологістю приміщення, якщо вологість підвищена однозначно, конденсат буде. Якщо у вас «32 вазонки» на підвіконник конденсат у вас буде. Рішення – слідкувати за мікрокліматом у приміщенні, - розповів Роман Хома.

Зараз люди звертають увагу на броньовані вікна або товстіші. Сучасна тенденція зумовлена вибухами, осколками та великою кількістю вибитих вікон після обстрілів. Яка ситуація з цим?

Так є броньовані склопакети. Стосовно броньованих вікон -  як таких не буває, якщо буде сила вибуху доволі велика, тобто тут вже нічого його не стримає. Може зруйнуватися сама рама вікна. Але є ще варіанти бронювання плівкою, тобто це вже іде товсте скло, умовно 6 міліметрів, можна навіть 8 міліметрів і тоді наноситься ще плівка спеціально всередині пакету або назовні. Ту ж плівку можна навіть наносити на ззовні, і вона не дає можливості розлітатися склу, - підкреслює Роман Хома.

Середньостатистичне скло. Поради як обрати?

Середній сегмент можна взяти вікно: 5-6 камер, двокамерний склопакет з 2 енергозберігаючим склом, чим товстіший тим краще. Поставити якусь гарну німецьку фурнітуру, теплу підвіконну планку та звісно ж замовити гарного спеціаліста, щоб це все змонтував, - підсумував Роман Хома.

Більше порад у проекті «Квартира на фініші» вже у наступному випуску! 

Партнер програми девелоперська компанія LEV Development

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next