В Україні представили державну стратегію щодо житла для ВПО до 2027 року

В Україні представили державну стратегію щодо житла для ВПО до 2027 року

В Україні представили Стратегію державної політики щодо забезпечення житлових прав внутрішньо переміщених осіб на період до 2027 року.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Як зауважили в Мінреінтеграції, презентація відбулася на нараді з питань житла ВПО під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Як зазначається, стратегія була розроблена для посилення спроможностей держави у вирішенні житлових питань внутрішньо переміщених осіб.

Так, учасники робочої групи презентували стратегічні цілі документу, кожна з яких має визначені завдання, шляхи їх вирішення та відповідальних за виконання.

Серед них, зокрема, створення єдиної інформаційно-аналітичної системи для кращого управління житловими потребами ВПО, підвищення ефективності функціонування місць тимчасового проживання, посилення координації дій органів влади при вирішенні усіх житлових питань ВПО.

Крім того, представили концепцію соціальної оренди житла, компенсацій, а також шляхи розширення кредитно-інвестиційних програм для полегшення доступу внутрішньо переміщених осіб до житла.

Я вже бачу реальні практичні кроки. Дякую за працю, вкладену в розробку стратегії. Попереду маємо ще багато роботи. Але у нас вже є база, на яку можна спиратися, - резюмувала за підсумками презентації Верещук.

Нагадаємо, Зеленський створив дві нові військові адміністрації на ТОТ Запорізької області

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
ВПО можуть отримати міжнародну грошову допомогу: які програми доступні ВПО можуть отримати міжнародну грошову допомогу: які програми доступні
Окрім державних виплат переселенці можуть розраховувати на міжнародну допомогу.
Переселенці можуть отримати грошову допомогу від ООН (відео) Переселенці можуть отримати грошову допомогу від ООН (відео)
Отримати допомогу можна подавши заявку до представників Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Процедура реєстрації доволі проста.
Loading...
Load next