Штурм мерії та пожежа в прокуратурі: в Алмати серйозне загострення ситуації. Оновлено (відео)

Штурм мерії та пожежа в прокуратурі: в Алмати серйозне загострення ситуації. Оновлено (відео)
Мітингувальники увірвалися до акімату Алмати, вибивши у будівлі вікна та двері.

Фото: NUR.KZ.

В Алмати розпочався штурм акімату. Нападники – агресивно налаштовані чоловіки у кількості близько трьох тисяч людей, озброєні переважно гумовими кийками.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на "Sputnik Казахстан".

Там також перебуває приблизно 1500 працівників поліції, вони відбиваються світло-шумовими гранатами. Поліцейські відступили до резиденції – це за 50 метрів від акімату.

Один із кореспондент повідомлив, що на його очах нападники побили кількох поліцейських, відбираючи у них щити та каски.

Як протестувальникам вдалося прорватися до акімату Алмати

У районі полудня 5 січня 2022 року біля "Алмати Арена" зібрався натовп із кількох сотень людей. Вони висували хаотичні вимоги на кшталт відставки вищих чиновників, списання кредитів та зниження цін на товари.

Протестувальники перекривали автодороги та не пропускали нікого. На перетині двох вулиць вони перекрили дорогу трамвайними рейками, які вирвали із землі. Зрештою мітингувальники рушили до будівлі акінату.

За останньою інформацією, протестувальники увійшли до акімату, маючи при собі протестувальники мали світло-шумові гранати, а також щити і палиці.

Інша частина натовпу тим часом намагається прорватися до старої резиденції президента.

Крім того, в Алмати горить будівля прокуратури.

ОНОВЛЕНО:

Посольство України в Республіці Казахстан закликало українців утриматись від поїздок до країни, а тим, хто зараз перебуває в Казахстані бути обережними.

У зв'язку з введенням з 05 січня по 19 січня 2022 року надзвичайного стану в м.Алмати, Алматинській та Мангистауській областях рекомендуємо утриматися від прибуття до Казахстану, а громадянам, які знаходяться на території  Казахстану утриматися від відвідання місць масового скупчення людей на період надзвичайного стану в країні. 

Нагадаємо, сотні мешканців Мангістауської області у Казахстані вийшли на мітинги, вимагаючи знизити ціни на скраплений газ, які у новому році різко підскочили. Солідарність із ними висловили мешканці інших міст та регіонів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Затримання тисячі людей, перші жертви та поранення журналіста: що зараз відбувається в Казахстані Затримання тисячі людей, перші жертви та поранення журналіста: що зараз відбувається в Казахстані
У Казахстані триває антитерористична операція.
Loading...
Load next