Дозвіл в необмеженій кількості вирубувати ліс: депутата Тернопільської райради затримали на хабарі у 25 тис. грн (фото)

Дозвіл в необмеженій кількості вирубувати ліс: депутата Тернопільської райради затримали на хабарі у 25 тис. грн (фото)
Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська обласна прокуратура.

У районному містечку Бережани на Тернопільщині поліція затримала депутата та керівника районного комунального лісового господарства Підгайців Ігоря Дмитерка. Чоловік вимагав та отримав 25 тис. грн хабаря за безперешкодне вивезення деревини в необмеженій кількості.

Зазначається, що на хабарі директора керівника районного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства Тернопільського району «Підгайціагроліс» правоохоронці затримали 13 січня після обіду. Проте в поліції офіційно не називають імені затриманого.

Фото: Нацполіція Тернопільської області

За інформацією ZAXID.NET стало відомо, що вимагав і отримав неправомірну вигоду житель Тернопільського району Ігор Дмитерко, який є чинним депутатом Тернопільської районної ради від «Радикальної партії Ляшка».

Оперативники управління стратегічних розслідувань та слідчі поліції області затримали депутата, керівника комунального лісового господарства в його кабінеті, коли той як раз перераховував отриманий хабар, — розповів ZAXID.NET заступник прессекретаря поліції Тернопільщини Андрій Василик.

Також стало відомо, що керівник комунального лісгоспу вимагав хабар в підприємців за можливість безперешкодно і в необмеженій кількості вирубувати ліс і вивозити деревину.

Поліція затримала директора комунального лісгоспу, який продавав ліс в обхід встановлених норм. Він одержав 25 тисяч гривень неправомірної вигоди за безперешкодний відпуск лісопродукції та вивіз її з території лісогосподарства, — повідомили в поліції Тернопільщини.

Фото: Нацполіція Тернопільської області

Додамо, що чоловіка було затримано в порядку ст. 208 ККУ. Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Фігуранту може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Наразі триває розслідування. Керівнику комунального лісгоспу вже обрали запобіжний захід — домашній арешт.

Нагадаємо, раніше екснардепа партії Порошенка впіймали на хабарі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Погорів на хабарі: київського "слугу"-корупціонера Трубіцина затримали у кабінеті голови Оболонської РДА Фесика Погорів на хабарі: київського "слугу"-корупціонера Трубіцина затримали у кабінеті голови Оболонської РДА Фесика
Раніше ЗМІ неодноразово писали, що Трубіцин входить до групи високопосадовців, які взяли під контроль усі тіньові схеми столиці.
Україна запропонувала Лівану купити за півціни вкрадене росією зерно з арештованого ним судна Україна запропонувала Лівану купити за півціни вкрадене росією зерно з арештованого ним судна
Судно Laodicea прибуло до порту Триполі 27 липня, однак через два дні, після протесту українського посольства, головний прокурор країни вирішив арештувати судно й розслідувати ситуацію.
На Львівщині викрили організовану злочинну групу, яка рубала ліс на території заповідника (відео) На Львівщині викрили організовану злочинну групу, яка рубала ліс на території заповідника (відео)
ДБР та поліція викрили посадовців, які під час воєнного стану нищили природні ресурси «Славського лісового господарства» та завдали збитків державі на майже 4 млн грн.
Loading...
Load next