Яка епідситуація у Львові та які нові заборони можуть невдовзі запровадити? (відео)

Яка епідситуація у Львові та які нові заборони можуть невдовзі запровадити? (відео)
У Львові учні старших класів уже навчаються дистанційно, та найближчим часом можуть закритися ще й дитсадки та початкова школа. Адже з кожним днем зростає кількість хворих на ковід дітей.

Нові карантинні обмеження в дії. У Львові учні старших класів знову перешли на дистанційне навчання. Усе через стрімке поширення коронавірусу. Щонайменше таке рішення буде діяти 2 тижні. Та зважаючи на невтішну статистику щодо нових випадків захворювання, обмеження доведеться продовжити, прогнозують посадовці. 

А от чи переводити на дистанційне навчання ще й початкову школу, керівники навчальних закладів вирішуватимуть самостійно. Це ж стосується і дитячих садків.  

Маємо дуже високий зріст по захворюваності дітей. Зокрема, станом на сьогодні вже близько 12 тисяч учнів 1-4 класів відсутні в школі, — каже Наталія Алєксєєва, членкиня штабу з протидії поширення коронавірусу. 

Кількість нових фактів інфікування серед дітей і справді зростає швидкими темпами. Зокрема найменшому пацієнту, якого зараз лікують у міській дитячі лікарні, всього 3 тижні. 

Дитина була госпіталізована в нашу лікарню в реанімацію новонароджених, де перебувала 2 доби. І вчора з покращенням переведена до нашого відділення, — розповідає Тетяна Маланчук, лікарка-педіатр діагностично-ізоляційного відділення Дитячої лікарні 1 ТМО Львова. 

Є в лікарні на Орлика й ще одна крихітка.  

Вона лікувалася в діагностичному відділенні. Вік дитинки - 4 місяці. В п’ятницю наросли явища дихальної недостатності, впала сатурація і було прийнято рішення перевести дитину в реанімаційне відділення. Там стан дитини стабілізувався. І на сьогодні в стані середньої важкості вона переводиться назад і діагностичне відділення, — зазначає Ірина Бережна, керівниця Центру педіатрії 1 ТМО Львова. 

На сьогоднішній ранок в лікарні було 56 діток з пневмоніями, з них 44 підтверджено ПЛР. Батькам радимо максимально обмежити контакти діток між собою, — повідомляє Іван Міськів, директор Дитячої лікарні 1 ТМО Львова. 

Та варто турбуватися не тільки про здоров’я дітей, але й про власне. Адже лише за минулу добу коронавірус підтвердили у більш ніж 2000 мешканців області. Тому навіть за найменших симптомів занедужання людей просять залишатися вдома. Також львів’ян закликають утриматися від організації та відвідування масових заходів. 

Станом на зараз близько 10% працівників ЖКГ вже перебувають в стані хвороби — це і водії, і працівники КП, двірники, які забезпечують життєдіяльність міста. Також іде зріст і по працівниках культури, — наголосила Наталія Алєксєєва. 

Нагадаємо, що з понеділка свою роботу відновили спеціальні групи, які стежать за дотриманням карантину у транспорті та ТРЦ. Натомість прийом громадян виконавчими органами Львівської міськради проводять лише онлайн, адже посадовці перейшли на дистанційну роботу.  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Офлайн-навчання відновлять у львівських школах для молодших класів Офлайн-навчання відновлять у львівських школах для молодших класів
У Львові з 15 листопада учні молодших класів повертаються на очну форму навчання. Наразі старші класи навчаються у дистанційному режимі.
У Львові утворились довжелезні черги на ПЛР-тести (відео) У Львові утворились довжелезні черги на ПЛР-тести (відео)
Люди займають чергу ще з ранку, але все одно простоюють на вулиці майже годину, допоки в них зберуть біоматеріали на аналіз.
Бустерна доза для освітян: у кількох школах Львова розгорнули пунти вакцинації (відео) Бустерна доза для освітян: у кількох школах Львова розгорнули пунти вакцинації (відео)
На тлі нової хвилі ковіду львів’ян закликають імунізуватися бустерною дозою.
Loading...
Load next