Повернутися до очних зустрічей: Туреччина запропонувала Стамбул для проведення засідань ТКГ

Повернутися до очних зустрічей: Туреччина запропонувала Стамбул для проведення засідань ТКГ
25 січня відбулося останнє засідання ТКГ. За словами представника української делегації, Москва дала вказівку не загострювати ситуацію перед зустріччю нормандських радників.

Туреччина запропонувала проводити засідання Тристоронньої контактної групи по Донбасу. Зокрема, щоб повернутися до проведення очних зустрічей для переговорів.

Про це повідомляє пресслужба ОБСЄ.

Зазначається, що ініціатива про перенесення переговорів до Туреччини належить спецпредставнику глави ОБСЄ в Україні.

Туреччина попередньо запропонувала Стамбул як потенційне місце проведення засідань ТКГ за умови досягнення консенсусу. Я поінформував учасників дискусій про цю можливість повернутися до особистих зустрічей, — заявив спецпредставник чинного глави ОБСЄ в Україні і в Тристоронній контактній групі (ТКГ) посол Мікко Кіннунен.

Водночас він додав, що переконаний в тому, що особисті зустрічі підвищать якість і конфіденційність обговорень по Донбасу.

Варто зауважити, що раніше засідання ТКГ по Донбасу проходили в білоруській столиці Мінську. Однак через пандемію очні переговори були скасовані. Пізніше після президентських виборів у Білорусі та загальної ситуації в країні переговори проводилися виключно у відеоформаті.

Нагадаємо, раніше Кулеба заявив, що Україна вітає пропозицію президента Туреччини стати посередником у переговорах Зеленського та Путіна.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Я не боюся прямої розмови з ним" - Зеленський про переговори з Путіним (відео) "Я не боюся прямої розмови з ним" - Зеленський про переговори з Путіним (відео)
Про це заявив Володимир Зеленський у зверненні до Верховної Ради.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
"Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини "Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини
Речник Ердогана повідомив, що президент Туреччини найближчими тижнями відвідає Україну для переговорів із Зеленським.
Loading...
Load next