Політв'язня Абдуллаєва знову запроторили до штрафного ізолятора

Політв'язня Абдуллаєва знову запроторили до штрафного ізолятора
Теймур Абдуллаєв перебуває у незаконному ув’язненні в РФ з 7 березня 2020 року.

️Громадянина України, незаконно засудженого країною-агресором РФ, Теймура Абдуллаєва знову поміщено до штрафного ізолятора, що негативно позначається на його здоров’ї.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на допис Людмили Денісової.

Адміністрація "ФКУ ИК-2 УФСИН по Республике Башкортостан" вкотре запроторила кримського татарина в одиночну камеру в підвальному приміщенні з високою вологістю та антисанітарією, продовжуючи так зване "дисциплінарне покарання", - зазначила Уповноважена ВР з прав людини.

Нагадаємо, Теймур перебуває у незаконному ув’язненні в РФ з 7 березня 2020 року. Майже весь цей час він провів у штрафному ізоляторі колонії. До загону суворих умов тримання його випускають лише на короткотривалий термін. Поки Теймур перебуває в ШІЗО, "омонівці", яких привозять до колонії, проводять у нього обшуки й викидають речі, які йому передають рідні.

Постійне утримання Теймура в ШІЗО є однією з форм фізичного та психологічного тиску, що прирівнюється до катувань, та прямо порушує статті 2 та 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод — права на життя.

Денісова наголосила, що звертається до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з тим, щоб негайно забезпечити поновлення прав Теймура Абдуллаєва: привести умови тримання у відповідність до Мінімальних правил поводження з в’язнями, а також з’ясувати правомірність поміщення в ШІЗО.

Також вона закликала міжнародну спільноту відреагувати на порушення прав Абдуллаєва і посилити тиск на країну-окупанта з метою звільнення усіх бранців Кремля.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину
Незаконно засудженого українця проти волі щепили російською вакциною. Лимешку погрожували поміщенням до штрафного ізолятора та забороною спілкуватися з родичами, цим самим змусили політв'язня підписати згоду на щеплення вакциною, яка не визнана ВООЗ.
Обшуки в окупованому Криму: російські силовики затримали п’ять кримських татар (фото) Обшуки в окупованому Криму: російські силовики затримали п’ять кримських татар (фото)
В окупованому Криму російські силовики провели обшуки в п’яти будинках кримськотатарських активістів та затримали п'ять осіб. Серед них був й багатодітний батько.
Росія звільнила українського політв'язня Чирнія після семи років колонії Росія звільнила українського політв'язня Чирнія після семи років колонії
Після семи років у в'язниці через незаконний вирок суду за нібито підготовку терактів на території окупованого Росією Криму українського політв'язня Олексія Чирнія відпустили додому.
Loading...
Load next