ЄС буде змушений ввести ембарго на російську нафту та газ, — Президент Євроради

ЄС буде змушений ввести ембарго на російську нафту та газ, — Президент Євроради
Цей крок, за його словами, необхідний для припинення війни в Україні.

Європейський Союз зрештою буде змушений запровадити санкції на імпорт російських нафти і газу, щоби рф припинила війну в Україні.

Як інформує DW, про це заявив президент Європейської Ради Шарль Мішель під час виступу в Європейському парламенті у середу.

Він, зокрема, зазначив, що Євросоюз посилює санкції, щоби зберегти максимальний тиск на Кремль. Так, останні з них передбачатимуть заборону на імпорт вугілля з рф та на вхід російських кораблів у порти країн ЄС.

І я думаю, що заходи щодо нафти, і навіть газу, також знадобляться рано чи пізно", - сказав він.

Шарль Мішель також закликав вжити заходів щодо ключових експортних товарів Росії, зазначивши, що загибель мирних жителів у деяких частинах України є "воєнними злочинами" і "ще одним доказом того, що жорстокість Росії проти народу України не має меж".  Він, зокрема, підтримав документування злочинів проти цивільних українців, аби відповідальні за них постали перед правосуддям.

Крім того, президент Європейської ради, підтримав ідею надання притулку російським солдатам, які не хочуть виконувати накази російського керівництва.

Я звертаюся до російських військових на полі бою: якщо ви не хочете бути злочинцями, складіть зброю, припиніть бойові дії, залиште поле бою. Надання притулку цим солдатам є цінною ідеєю, яку слід реалізувати, - сказав Мішель. 

Нагадаємо, росія скоротила видобуток нафти.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next