МВФ погодив відкриття спецрахунку для допомоги Україні

МВФ погодив відкриття спецрахунку для допомоги Україні
Рада директорів Міжнародного валютного фонду погодила відкриття спеціального рахунку акумулювання грошей від країн-донорів на допомогу Україні.

У Міжнародному валютному фонді погодили відкриття спеціального рахунку для акумулювання грошей від країн-донорів на допомогу Україні. Про це повідомив заступник виконавчого директора МВФ від України Владислав Рашкован у Facebook.

1 мільярд доларів від Канади будуть направлені на допомогу уряду України через інструменти МВФ. Сьогодні (8 квітня – УНІАН) Рада директорів МВФ погодила відкриття спеціального адміністративного рахунку для направлення грошей країн-донорів на допомогу Україні, - написав він.

Рашкован зазначив, що уряд Канади разом з Мінфіном лобіювали це рішення і з самого початку отримали підтримку у питанні від Нідерландів, Польщі, країн Скандинавії та Балтії.

Вчора Міністр фінансів Канади Христя Фріланд (Chrystia Freeland) в Парламенті Канади заявила, що Канадський уряд направить до 1 млрд канадських доларів на підтримку Уряду України через цей рахунок. Працюємо з іншими країнами, - зазначив Рашкован.

 Нагадаємо, що мер Чернігова заявив, що для відбудови зруйнованого міста потрібно щонайменше чотири роки. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Подарунок до 30-річчя Незалежності: Зеленський розповів, на що підуть 2,7 млрд доларів траншу від МВФ Подарунок до 30-річчя Незалежності: Зеленський розповів, на що підуть 2,7 млрд доларів траншу від МВФ
Міжнародний валютний фонд виділить з резервних активів 650 мільярдів доларів, з яких 2,7 мільярда підуть в Україну.
Економічний прогноз для України на 2022 рік (відео) Економічний прогноз для України на 2022 рік (відео)
Експерти прогнозують чималі коливання цін через здорожчання вартості енергоносіїв та комунальних послуг, а також напружену ситуацію в країні
В Україні проведуть перевірку усіх АЗС
Щорічно Україна втрачає мільярди через діяльність нелегальних АЗС. Тому в країні візьмуться за нелегальні заправки і перевірити кожну з них.
Loading...
Load next