Мер Чернігова заявив, що для відбудови зруйнованого міста потрібно щонайменше чотири роки

Мер Чернігова заявив, що для відбудови зруйнованого міста потрібно щонайменше чотири роки

Для того, щоб відбудувати зруйнований російськими військами Чернігів, потрібно щонайменше чотири роки. Про це повідомив міський голова Чернігова Владислав Атрошенко, повідомляє агенція «Укрінформ».

На відновлення Чернігова знадобиться чотири роки, якщо працювати швидко і мати повний обсяг коштів. Будівництво – три роки, рік – проєкти, – сказав Атрошенко.

Він припускає, що реальність може бути іншою, бо, наприклад, в Україні наразі немає технологій демонтажу пошкоджених «потужних бетонних будинків», розташованих в оточенні інших багатоповерхівок.

Наразі міська влада систематизує дані про руйнування.

Чернігівщина звільнена від російських військ.

Своєю чергою Європейський Союз повинен відіграти основну роль у післявоєнному відновленні України, зокрема її енергетичної інфраструктури.

Про це заявив колишній директор секретаріату європейського Енергетичного співтовариства Янез Копач в публікації для американського аналітичного центру Atlantic Council.

Російське вторгнення в Україну триває вже другий місяць, і не видно кінця з того, що вже широко визнано найбільшим європейським конфліктом з часів Другої світової війни. Проте важливо, щоб Європейський Союз уже почав готуватися до своєї ролі ключового інституційного прихильника повоєнного відновлення України, - заявив Копач.

За його словами, відновлення України вимагає комплексного підходу, який виходить далеко за рамки фінансування відновлення зруйнованої інфраструктури та зруйнованих міст України.

Фінансування відновлення України – моральний обов'язок Заходу. Українці борються за свою свободу, а також за наші цінності та нашу безпеку. Крім того, багато європейських країн заробили багато грошей, ведучи справи з Росією, і не бажають розривати свої зв'язки з Москвою, незважаючи на ескалацію агресії путінського режиму щодо України в роки, що передували нинішньому вторгненню. Підтримка повоєнної України є логічною платою за це раннє співробітництво Кремля, - наголосив Копач. 

Копач вважає, що існуючий в Україні Фонд енергоефективності може зіграти велику роль в створенні правильної інституційної основи для післявоєнного відновлення України енергетичного сектору. 

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Міноборони Британії опублікувало відео можливих шляхів вторгнення Росії в Україну (відео) Міноборони Британії опублікувало відео можливих шляхів вторгнення Росії в Україну (відео)
А у Сполучених Штатах вважають, що напад на Україну розпочнеться з масштабних провокацій.
Росія розпочала повномасштабну війну проти України: що відомо зараз (відео) Росія розпочала повномасштабну війну проти України: що відомо зараз (відео)
Російські військові завдали ударів по стратегічній інфраструктурі України і виводять з ладу об'єкти ППО, військові аеродроми, авіація Збройних сил України.
Loading...
Load next