Україна не хоче бачити росіян під час ходи Папи у Страсну п'ятницю

Україна не хоче бачити росіян під час ходи Папи у Страсну п'ятницю
У Ватикані планують, що в Римі під час Хресної ходи на Страсну п'ятницю 15 квітня, хрест символічно триматимуть українка і росіянка.

Рішення Ватикану про те, щоб у хресній ході Папи Франциска у п'ятницю взяли участь як українці, так і росіяни, викликало розбіжності з українськими католицькими лідерами, які хочуть, щоб це рішення переглянули.

Так, щорічний захід Via Crucis в Страсну п'ятницю в Колізеї складається з 14 хресних ходів. Цього року в програмі вечірньої служби передбачається, що хрест символічно триматимуть українка і росіянка.

Вважаю таку ідею несвоєчасною, двозначною і такою, що не враховує контекст військової агресії росії проти України, - заявив архієпископ Святослав Шевчук, Верховний архієпископ Києво-Галицький, глава Української грекокатолицької церкви, коментуючи повідомлення про наміри Ватикану.

За словами Шевчука, який знаходиться в Києві, для греко-католиків України "тексти і жести ХІІІ стації цієї Хресної дороги незрозумілі і навіть образливі, особливо в контексті очікуваного другого, ще більш кривавого наступу російських військ на наші міста і села. Знаю, що і наші брати римо-католики поділяють ці думки і переживання".

Він повідомив, що попросив Ватикан переглянути це рішення.

У своєму Twitter посол України у Ватикані Андрій Юраш заявив, що поділяє стурбованість Шевчука і працює з Ватиканом над тим, щоб "спробувати пояснити труднощі реалізації та можливі наслідки" такої ініціативи.

Нагадаємо, що "Які ж вони бідні": російські солдати на Донбасі масово скаржаться на низькі зарплати та командирів-грабіжників. Тисячі російських військових, яких вже повторно закинули до України, відмовляються брати участь у бойових діях.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Сьогодні в Україні святкують Щедрий вечір: які прикмети та що не можна робити в цей день Сьогодні в Україні святкують Щедрий вечір: які прикмети та що не можна робити в цей день
Українці 13 січня святкують Щедрий вечір, або свято Меланки.
Папа Франциск розкритикував людей, які заводять тварин замість дітей Папа Франциск розкритикував людей, які заводять тварин замість дітей
Мати домашніх тварин, але при цьому відмовлятися ставати батьками – це прояв егоїзму. Ось таку позицію висловив Папа Римський Франциск.
Loading...
Load next