"Які ж вони бідні": російські солдати на Донбасі масово скаржаться на низькі зарплати та командирів-грабіжників

"Які ж вони бідні": російські солдати на Донбасі масово скаржаться на низькі зарплати та командирів-грабіжників
Тисячі російських військових, яких вже повторно закинули до України, відмовляються брати участь у бойових діях.

"Нові" формування, що тепер зайшли з іншої сторони в Україну, мають багато проблем. Під час короткого перегрупування армії Росії втратили ще майже 20% від наявного особового складу, оскільки після боїв під Харковом, Києвом, Черніговим та Сумами кожен п'ятий зрозумів, що вдруге на фронт він не хоче. Повідомляє 24 канал.

Тих, хто відмовлявся від поїздки до України, намагалися шантажувати, повідомляють. Тож після виведення військ з півночі нашої держави не хотіли брати участі у бойових діях на Донбасі близько 30 – 35% окупантів.

Завдяки погрозам та неабиякому тиску деякі з кадрових військових піддалися на погрози командування, але їх моральний дух перебуває на вкрай низькому рівні. Також вони скаржаться на неотримання обіцяних грошей.

Оскільки на майже всіх ділянках фронту на Донеччині та Луганщині ці "нові" російські підрозділи поки що лише збирають в ударний кулак, більшість загарбників живуть у підготовлених за 8 років окопах та траншеях.

Через дощі солдатам доводиться спати на мокрій землі, подекуди – у воді. Без нормального харчування, оскільки хоч логістика на цих напрямках й формувалася багато років, забезпечити всім необхідним таку кількість людей Росія не може.

Зосереджується командування на постачання палива та боєприпасів, забуваючи про їжу та спорядження. При цьому неабияке обурення у солдатів викликає рівень заробітної плати. За понад місяць участі у боях окупантам заплатили лише 50 тисяч рублів, хоча обіцяли доплати за "бойові". Крім того, вони незадоволені тим, що до початку вторгення їх зарплата знецінилася більш ніж вдвічі.

Командування мародерить пакунки для рядових. Крім того, як стверджують в українських спецслужбах, після виведення військ з Харківщини, Київщини, Чернігівщини та Сумщини російським військовим надали змогу отримати пакунки від родичів. Майже всім з них члени сімей відправили величезні пакунки з їжею та необхідним спорядженням, яке не надала російська армія. Втім, до адресатів ці передачки або не дійшли, або їх доставили вщент розмародереними. Солдати кажуть, що у пакунках, які оцінювали у 50 – 70 тисяч рублів, рилися офіцери, які витягували з них продукти та все більш-менш цінне.

Все це призвело до збільшення випадків дезертирства навіть серед контрактників. Ті, хто залишився, подекуди конфліктують з офіцерами через неадекватні накази. Крім того, деякі окупанти вже мають проблеми з психікою.

Вже фіксуються випадки, коли п'яні солдати беруть зброю та розстрілюють своїх. Через це та через величезні втрати, які несуть загарбники, багато військових росії зрозуміли, що втекти для них – чи не єдина можливість залишитись живим.

Нагадаємо, що "Так, бери усе, що там буде": СБУ виклала перехоплення розмови окупанта-мародера з батьком (аудіо).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Справа збитого МН17 над Донбасом: нідерландські слідчі готові приїхати в Україну Справа збитого МН17 над Донбасом: нідерландські слідчі готові приїхати в Україну
Група нідерландських прокурорів та слідчих готові приїхати в Україну для напрацювання кроків у справі збитого малазійського Боїнга МН17.
"Набирай, що можеш і вези додому", — мародерство для окупантів стало нормою (відео) "Набирай, що можеш і вези додому", — мародерство для окупантів стало нормою (відео)
Із перехопленої розмови зрозуміло, що дружина окупанта цілком його в такій "діяльності підтримує" і навіть робить власні замовлення.
Рашисти мародерять і серед своїх: нова перехоплена розмова від СБУ (відео) Рашисти мародерять і серед своїх: нова перехоплена розмова від СБУ (відео)
Мародерство стало настільки звичною справою для окупантів, що не гребують обкрадати навіть своїх військових.
Loading...
Load next