У Львові вперше успішно ретрансплантували нирку дитині (відео)

У Львові вперше успішно ретрансплантували нирку дитині (відео)
Донорами для хлопця стали його батьки. 

У Львові вперше успішно ретрансплантували нирку дитині. Зробили це медики Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

 14-річного хлопця з Кривого Рогу доправили до лікарні вже у важкому стані. Попередньо трансплантована нирка перестала нормально функціонувати. Її пересадили дитині у півтора року від батька. Тепер свій орган хлопцеві віддала мати.

І донор і реципієнт зараз почуваються добре та знаходяться під спостереженням лікарів.

Додамо, що участь у трансплантації також приймали фахівці Львівської обласної клінічної лікарні. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Перша дитяча трансплантація: у Львові 13-річній дівчинці пересадили нирку (відео) Перша дитяча трансплантація: у Львові 13-річній дівчинці пересадили нирку (відео)
Вперше на Західній Україні у Львівському західноукраїнському спеціалізованому медичному дитячому центрі виконали трансплантацію нирки дитині. У свої 13 дівчинка важила всього 28 кг, але операцію вона перенесла добре і донорський орган одразу прижився.
У Львові відкрили перший в Україні центр трансплантології (відео) У Львові відкрили перший в Україні центр трансплантології (відео)
У новоствореному центрі є дві нові сучасні операційні, сім реанімаційних ліжок і десять палатних.
З Львівської та Запорізької областей постачатимуть кисень для хворих на Covid-19 до лікарень Хмельниччини З Львівської та Запорізької областей постачатимуть кисень для хворих на Covid-19 до лікарень Хмельниччини
Віктор Ляшко попросив голів обласних державних адміністрацій сприяти організації другого етапу вакцинації для людей, які отримали перше щеплення.
Loading...
Load next