Кабмін затвердив порядок взяття на облік придатної бойової техніки росіян: деталі

Кабмін затвердив порядок взяття на облік придатної бойової техніки росіян: деталі

Кабінет міністрів затвердив Порядок приймання Збройними силами України придатної для застосування бойової техніки держави-агресора. Для приймання техніки будуть утворюватися комісії.

Про це пише UA.News, передає ПравдаТУТ News.

Згідно з постановою від 15 липня 2022 р. № 802, до Збройних сил приймають придатні до застосування зразки бойової техніки держави-агресора, захоплені (отримані), добровільно передані такими суб’єктами передачі:

  • військовослужбовцями Збройних сил, інших структур сектору безпеки і оборони, а також особами із складу руху опору;
  • військовослужбовцями збройних сил, інших силових структур Російської Федерації;
  • громадянами України.

Постановою визначено, що для приймання до ЗСУ бойової техніки утворюється комісія. За результатами приймання бойової техніки складається акт прийняття-передання, який підписують усі члени комісії.

Організація використання бойової техніки, прийнятої ЗСУ, її розподіл між складовими сил оборони відповідно до потреб здійснюється Міноборони.

Проте окремих випадках (оточення, рейдові дії тощо) рішення щодо використання бойової техніки приймається безпосередньо командиром військової частини (підрозділу).

Бойова техніка, яка прийнята рухом опору на тимчасово окупованих територіях, використовується виключно для виконання завдань руху опору за рішенням осіб, які здійснюють безпосереднє керівництво в межах визначених територій.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Виплатили 6,5 мільярдів: в Україні завершили виплачування ФОПам "карантинних" 8 тисяч Виплатили 6,5 мільярдів: в Україні завершили виплачування ФОПам "карантинних" 8 тисяч
Уряд України завершив виплати 8 тисяч гривень допомоги підприємцям і працівникам, які постраждали внаслідок введення локдауну у країні.
Україна очікує на $750 млн траншу від МВФ вже в листопаді-грудні цього року, - Шмигаль Україна очікує на $750 млн траншу від МВФ вже в листопаді-грудні цього року, - Шмигаль
Україна очікує EUR600 млн другого траншу макрофінансової допомоги ЄС після сигналу від Міжнародного валютного фонду.
"Мінімалка" в Україні збільшиться: Кабмін ухвалив новий розрахунок "Мінімалка" в Україні збільшиться: Кабмін ухвалив новий розрахунок
Зміни будуть стосуватися закону про оплату праці на окремих видах робіт.
Loading...
Load next