Україна очікує на $750 млн траншу від МВФ вже в листопаді-грудні цього року, - Шмигаль

Україна очікує на $750 млн траншу від МВФ вже в листопаді-грудні цього року, - Шмигаль
Україна очікує EUR600 млн другого траншу макрофінансової допомоги ЄС після сигналу від Міжнародного валютного фонду.

До кінця цього року Україна може отримати транш від МВФ в розмірі 750 млн доларів. Черговий транш може надійти в Україну вже наприкінці листопада або на початку грудня, оскільки країна виконала для цього всі необхідні умови, тому уряд "не припускає негативного завершення місії", повідомив на пресконференції прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Що стосується мікрофінансів, ми отримали позитивний сигнал. (...) Наразі Європейська комісія очікує сигналу від МВФ. Було продовжено дату надання цього траншу. Ми чекаємо на отримання цих EUR600 млн також цієї осені, орієнтовно в листопаді, - заявив прем'єр-міністр.

Зокрема, глава Кабінету міністрів підтвердив, що з 18 вересня в Україні працюватиме “фінальна” місія МВФ. Однак, ймовірно, що перемовини відбуватимуться онлайн, адже в Україні, як і в усьому світі, стрімко зростає захворюваність на коронавірус. Та упродовж 5-7 тижнів після завершення роботи місії зазвичай триває підготовка до засідання Ради директорів МВФ, на якому й ухвалюються остаточні рішення про переказ грошей.

Нагадаємо, що перший транш Європейської комісії від імені Європейського Союзу в розмірі EUR600 млн Україна отримала в грудні 2020 року в рамках програми макрофінансової допомоги, пов'язаної з COVID-19.

Читайте також
Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю
У Кабінеті міністрів вирішили зупинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонити польоти над територією республіки.
Виплатили 6,5 мільярдів: в Україні завершили виплачування ФОПам "карантинних" 8 тисяч Виплатили 6,5 мільярдів: в Україні завершили виплачування ФОПам "карантинних" 8 тисяч
Уряд України завершив виплати 8 тисяч гривень допомоги підприємцям і працівникам, які постраждали внаслідок введення локдауну у країні.
У Зеленського розповіли, коли Україні очікувати отримання чергового траншу від МВФ У Зеленського розповіли, коли Україні очікувати отримання чергового траншу від МВФ
Україна вже до вересня 2021 року може отримати грошовий транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) в розмірі $2 мільярдів доларів.
Loading...
Load next