"Народні" Байрактари прибудуть в Україну до кінця літа, — Притула

"Народні" Байрактари прибудуть в Україну до кінця літа, — Притула

Відомий телеведучий та волонтер Сергій Притула розповів про долю безпілотників "Байрактар", на купівлю яких українці зібрали 600 мільйонів гривень, після чого компанія-виробник БПЛА вирішила передати ударні дрони нашій країні для фронту безкоштовно, а суму запропонувала направити на допомогу народу України. Про це він розповів у своєму Telegram.

Так, зараз "Bayraktar ТВ2" перебувають на виробництві, і готуються до відправки в Україну. Орієнтовно ударні оперативно-тактичні безпілотники розпочнуть бойове чергування у нашому небі наприкінці літа.

На них будуть наклейки "Народний Байрактар". Є домовленість, що у зведеннях та відео на офіційних ресурсах Генштабу та Міноборони вказуватимуть, що це працюють саме народні Байратари, - зазначив Притула.

Зібрані 600 мільйонів гривень теж уже визначили, куди направити, але розкрити деталі та продемонструвати все волонтер пообіцяв за кілька тижнів - зараз же вдаватися до подробиць не став із міркувань безпеки.

Люди задонатили, щоб допомогти військовим. Використовувати обладнання, на яке можна використовувати ці кошти, будуть військові. Тому ми радилися з військовими та Міноборони, куди краще використовувати ці кошти. Бо саме їм ми всі хочемо допомогти, - пояснює він.

Щодо термінів, то зараз тривають процеси погодження та оформлення документів, також попереду - тендер, відповідно "на це йде певний час".

Притула також додав, що всі звіти та чеки будуть оприлюднені після придбання обладнання, про яке просило МОУ.

Нагадаємо, раніше десятирічна чемпіонка світу з шашок передала фонду Притули понад 20 тисяч гривень.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Loading...
Load next