У Львові розгорнуть понад 1 тис. пунктів обігріву і зв’язку

У Львові розгорнуть понад 1 тис. пунктів обігріву і зв’язку
У Львові розгорнуть понад 1 тис локацій, де можна зарядити телефони, погрітися, випити гарячого чаю чи кави. Перші 18 уже працюють.

Зігрітися, випити теплого чаю, зарядити ґаджети та зв'язатися з рідними: у Львові розгортають пункти обігріву. Загалом таких має бути понад тисяча, – кажуть у мерії.

Зважаючи на останні атаки наших ворогів росіян, зокрема по нашому місту. Ви знаєте, що велика кількість критичної інфраструктури є під загрозою, тож аби бути готовими до різних сценаріїв. Нам важливо, щоб у місті працювали функціонували на різні випадки локації, - каже Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова

Один із них – на Сихові, у культурному осередку на Довженка, де одночасно можуть перебувати 150 осіб. Тут є три генератори, металева пічка, теплова гармата на дизелі та речі першої необхідності. Відтак у випадку блекауту, проблем з опаленням чи зв’язком, жителі Львова зможуть зігрітися тут.

 Ті люди, які приходять з дітьми, можуть підніматися на 2 поверх, де працює ЮНІСЕФ точка спільно обладнана дитяча зона. Третя зона обладнана – це також є грантовий проект вже від юсейд це є молодіжний центр, де працює коворкінг, - повідомила Марта Іванишин, керівниця Центру Довженка.

Окрім того тут завершується ремонт ще одного укриття, площею в понад 100 м2.

Тут опалення буде альтернативне також котел і підігрів підлоги. Електрика в звичайний час, в гірший – сюди будуть підєднані генератори.

Перші 18 пунктів обігріву уже діють. Дізнатися час та умови, за якими вони працюють можна на «Гарячій лінії» міста за номером 1580.

Загалом ж Через ракетні обстріли росіян енергетичної інфраструктури України, усі готуються до надскладної зими. У мерії напрацювали план: 3 протоколи – себто стадії реагування на критичну ситуацію. Пункти обігріву – це перший крок. Якщо ситуація у місті погіршиться і електроенергії не буде більше 24 годин – у місті запустять другу хвилю.

За протоколом, у нас розгортається більше ніж 172 пункти обігріву – мова йде про розгортання таких центрів в наших закладах культури, в наших закладах освіти, інших комунальних установах. Освіта за таких умов припиняє функціонувати і фактично ми переходимо на інший режим роботи, - повідомляє Євген Бойко, в. о. директора департаменту гуманітарної політики Львівської міськради

А у третьому протоколі йдеться про ті пункти, які облаштували містяни у своїх помешканнях. Таких будинків, у яких жителі встановили буржуйки, за даними мерії наразі налічується 733.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Прихистити у морози: де у Львові відкрили кілька тимчасових пунктів обігріву (відео) Прихистити у морози: де у Львові відкрили кілька тимчасових пунктів обігріву (відео)
У Львові прогнозують зниження температури до -15 градусів, тому у місті відкрили ще 6 тимчасових пунктів обігріву. На цих локаціях люди можуть випити гарячий чай та зігрітися.
Російський солдат поранив 63-річну жінку з Херсонщини Російський солдат поранив 63-річну жінку з Херсонщини
Російський солдат поранив 63-річну жінку з Херсонщини. Куля розірвала щоку, потрощила кістки та вибила око. Нині її здоров’я та красу відновлюють у центр «Незламні»
У Львові відкрили новий корпус реабілітації центру "Незламні" У Львові відкрили новий корпус реабілітації центру "Незламні"
Це 7 поверхів із найсучаснішим обладнанням для відновлення. Щороку отримувати допомогу тут зможуть 10 тисяч українців
Loading...
Load next