путіну, схоже, знову не вдалося вмовити лукашенку вступити у війну — ISW

путіну, схоже, знову не вдалося вмовити лукашенку вступити у війну — ISW

Американський Інститут вивчення війни у черговому зведенні висловлює припущення, що російському лідеру володимиру путіну на зустрічі у понеділок знову не вдалося вмовити правителя білорусі олександра лукашенка вступити у війну з Україною. Пише у звіті ISW.

Раніше ISW оцінювало, що Лукашенко використовує риторику захисту білоруських кордонів від Заходу та НАТО, намагаючись уникнути участі у російському вторгненні в Україну.

Лукашенко також використовував подібні натяки про можливе розміщення ядерної зброї в Білорусі 17 лютого в контексті стверджуваної агресії Заходу.

В решті зведення ISW переказує для своєї, американської аудиторії повідомлення з обох сторін про становище на фронті і в тилу. Інститут, зокрема, зазначає, що росіяни, з одного боку, втратили деякі позиції на південь від Бахмута, а з іншого, згідно з результатами геолокації, займають позиції вже в межах міста, на самій його околиці.

Нагадаємо, що росія планує вторгнення до Молдови: названо ймовірну дату.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Лукашенко і Путін домовилися про військові навчання на кордоні з Україною Лукашенко і Путін домовилися про військові навчання на кордоні з Україною
Перший етап навчань збігається з прогнозованим періодом імовірного нападу Росії на Україну.
"Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність" "Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність"
Згідно з останньою розвідувальною оцінкою Міноборони України Росія розмістила понад 130 тисяч військовослужбовців біля українських кордонів.
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Loading...
Load next