Німецькі політики критикують затягування рішення про надання Leopard-2 Україні

Німецькі політики критикують затягування рішення про надання Leopard-2 Україні

Голова оборонного комітету німецького парламенту Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн, яка входить до коаліційної партії "Вільні демократи", за підсумками "Рамштайну" заявила, що Німеччина не змогла продемонструвати рішучу підтримку Україні, відклавши рішення про відправку бойових танків Leopard-2. Пише DeutcheWelle.

Історія дивиться на нас, і Німеччина, на жаль, зазнала невдачі, - сказала вона.

Штрак-Ціммерманн наголосила, що повідомлення канцлера Олафа Шольца щодо питання постачання танків було "катастрофою". Вона додала, що "принаймні було б правильно" дати західним партнерам "зелене світло" на поставку Leopard-2, маючи на увазі Польщу та інші країни, які погодилися надати танки Україні. Цей крок можливий, якщо Берлін надасть свій дозвіл.

З одного боку, Німеччина масово підтримує Україну, але відсутність рішення про постачання бойових танків створює інше враження, додала вона. Штрак-Ціммерманн сказала, що російський диктатор володимир путін, "ймовірно, посміявся б над нерішучістю" ФРН.

Експерт із закордонних справ правоцентристської Християнсько-демократичної партії (ХДС) Родеріх Кізеветтер заявив про серйозну зовнішньополітичну шкоду Німеччини через відсутність рішення. Він зауважив, що був вражений тим, що Берлін лише щойно наказав провести інвентаризацію танків у Бундесвері, заявивши, що робити це через рік після початку війни росії в Україні було "соромно і страшно".

Німеччина зробила ведмежу послугу Україні та своїй власній майбутній позиції, – сказав він.

Робін Вагенер, політик екологічної Партії зелених і голова німецько-української парламентської групи, погодився, що інвентаризація танків була "запізнілою", але "правильним кроком". Своєю чергою, лідер парламентської групи лівоцентристських соціал-демократів Рольф Мютценіх повідомив, що необхідно діяти в унісон зі Сполученими Штатами.

Важливо, щоб ми завжди робили важливі кроки разом. Разом означає перш за все з США, - сказав він.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Богдан підтвердив, що Зеленський пропонував Стерненку очолити одеську СБУ Богдан підтвердив, що Зеленський пропонував Стерненку очолити одеську СБУ
Колишній керівник Офісу Президента України Андрій Богдан, підтвердив чутки про те, що Володимир Зеленський справді пропонував активістові Сергію Стерненку очолити управління Служби безпеки України в Одесі.
У "Слузі Народу" назвали головних кандидатів на посаду очільника партії У "Слузі Народу" назвали головних кандидатів на посаду очільника партії
Партію "Слуга народу" замість Олександра Корнієнка можуть очолити нардепи Андрій Мотовиловець, Євгенія Кравчук, Олена Шуляк, Микола Тищенко, Галина Янченко.
Путін на Макрон домовилися досягти припинення вогню на Донбасі Путін на Макрон домовилися досягти припинення вогню на Донбасі
Про це лідери країн домовилися під час телефонної розмови.
Loading...
Load next