Міністр оборони Великої Британії відвідав українських військових, які навчаються на Challenger 2

Міністр оборони Великої Британії відвідав українських військових, які навчаються на Challenger 2

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес відвідав українських військових, які на південному заході Англії продовжують опановувати британські танки Challenger 2. Про це повідомляє сайт уряду Сполученого Королівства.

Це надзвичайно надихає – бути свідком того, як українські солдати навчаються на британських танках Challenger 2. Їхня стійкість і рішучість досягти успіху у звільненні своєї країни є потужним сигналом для росії. Українці продовжуватимуть воювати, а Велика Британія разом із нашими союзниками не похитнеться. Ми продовжуватимемо надавати можливості, необхідні для підтримки України, - заявив Воллес.

Міністр оборони відвідав місце навчання учора, 22 лютого, щоб зустрітися з британськими інструкторами та українськими солдатами. Протягом кількох тижнів досвідчені українські військові навчаються ефективно керувати танками в бойових умовах.

Зазначається, що Сполучене Королівство було першою державою, яка надала Україні сучасні західні основні бойові танки, і відкрила шлях іншим країнам пожертвувати власне озброєння цього типу. Цей візит відбувся після того, як прем’єр-міністр країни Ріші Сунак поширив пропозицію Великобританії про військовий вишкіл для України, включивши в неї пілотів і морських піхотинців. 

Нагадаємо, що Зеленський 24 лютого збирає пресконференцію.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next