В Україні знову припиняють планові операції

В Україні знову припиняють планові операції
У лікарнях прийматимуть лише ургентних хворих. Водночас лікування будуть спрямовувати на пацієнтів з коронавірусом. Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

У лікарнях прийматимуть лише ургентних хворих. Водночас лікування будуть спрямовувати на пацієнтів з коронавірусом.

Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Він зазначив, що наша країна переходить на другий етап реагування на поширення вірусу COVID-19, за яким карантинні обмеження знову посилять.

"Ми будемо робити все можливе для того, щоб врятувати систему охорони здоров’я від колапсу і не зупиняти нашу економіку", – сказав Ляшко.

Окрім цього, уряд запровадив карантин вихідного дня. Проте мер Львова Андрій Садовий заявив, що міська рада оскаржуватиме рішення Кабміну про карантин вихідного дня у суді. За його словами, у суботу і неділю заклади сфери обслуговування отримують близько 40% свого тижневого доходу. Такі обмеження знищать бізнес, адже гроші держава підприємцям не компенсує.

Нагадаємо, що «Арену Львів» розглядають як мобільний госпіталь для лікування хворих на Covid-19. Про це на брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис. 

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
У Львові виконали дві родинні трансплантації нирок
Про це повідомили у прес службі лікарні на офіційній сторінці у Фейсбук.У лікарні швидкої медичної допомоги успішно прооперували 37-річну волинянку та 32-річну жительку Дрогобицького району.
В Україні з вересня лікарям збільшать зарплату
Кабінет Міністрів України прийняв пропозицію Міністерства охорони здоров’я і виділив кошти на підвищення заробітної плати медичних працівників із 1 вересня 2020 року.
Loading...
Load next