Після звільнення Залужного довіра до Зеленського знизилась довіра

Після звільнення Залужного довіра до Зеленського знизилась довіра

Довіра до президента Володимира Зеленського знизилася до 60% після того, як він звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України.

Про результати опитування повідомив Київський міжнародний інституту соціології, яке провів 5-10 лютого.

Проведення опитування припало на період відставки Залужного. У період 5-8 лютого (до відставки) було проведено 874 інтерв'ю, потім у період 9-10 лютого (після відставки) було проведено 328 інтерв'ю, - розповіли соціологи.

Одразу після відставки Залужного довіра знизилася на п'ять процентних пунктів до 60%.

Таким чином, загалом на період 5-10 лютого 64 відсотки довіряють Зеленському, але на кінець цього періоду показник становить 60 відсотків, - сказав КМІС.

На початок лютого Зеленському довіряли загалом 64%, проте відставка Залужного вплинула на показники довіри.

У лютому 2022 року, перед російським повномасштабним вторгненням, Зеленському довіряли 37%. Після повномасштабного вторгнення - довіра до Зеленського зросла до 90% станом на травень 2022 року.

Далі довіра Зеленському у період між травнем 2022 року і груднем 2023 року знизилася на 13 процентних пункти з 90% до 77%. За наступних два місяці до початку лютого він втратив 12 процентних пунктів - довіра знизилася з 77% до 65%, повідомив КМІС.

Соціологи опитали методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера 1202 респондентів у віці 18 років і старше.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулось 83 бойових зіткнення

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Бойовики обстріляли гуманітарний конвой Червоного Хреста Бойовики обстріляли гуманітарний конвой Червоного Хреста
Втрат серед цивільних осіб та складу Об’єднаних сил немає.
Відлупцювала дитину з аутизмом: вчительку столичної школи звільнили після побиття учня (відео) Відлупцювала дитину з аутизмом: вчительку столичної школи звільнили після побиття учня (відео)
Вчительку однієї з київських шкіл покарали через побиття учня з розладом аутичного спектру. В Офісі омбудсмена повідомили, що педагога звільнили.
Справа Стерненка: двоє суддів, які розглядали справи активіста подали у відставку Справа Стерненка: двоє суддів, які розглядали справи активіста подали у відставку
Двоє одеських суддів, які розглядали апеляційну скаргу Сергій Стерненка та Демчука в справах "про 300 гривень" та "1 патрон", вирішили піти у відставку.
Loading...
Load next