В «Охматдиті» відновлюють надання критично важливих медпослуг

В «Охматдиті» відновлюють надання критично важливих медпослуг

Відновлювальні роботи в Охматдиті почалися – лікарня вже з електроенергією й водопостачанням. На черзі – відновлення надання критично важливих медичних послуг.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя.

Тривають першочергові роботи: вже відновлено електро- та водопостачання, система медичного газопостачання, оцінюємо роботу інших інженерних мереж. Наразі наше пріоритетне завдання — відновити надання критично важливих медичних послуг в Охматдиті на базі функціонуючих приміщень. Паралельно триває робота з комплексної оцінки завданих збитків. Вже сьогодні ми з командою медзакладу розуміємо доцільність будівництва нового корпусу замість зруйнованого та одного з пошкоджених, який би відповідав найсучаснішим стандартам. Завдяки згуртованості уряду, українців, представників бізнесу, міжнародних партнерів ми відновимо Охматдит і зробимо його ще більш сучасним, - сказв міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

Як зазначили в МОЗ, новий та інші частково пошкоджені корпуси лікарні вже підключені до електроживлення – встановлені тимчасові трансформатори. Відновлена також система медичного газопостачання – знову є кисень, запрацювала система стисненого повітря, з’явилася вода.

Першочергове завдання наразі — якнайшвидше відновити надання критично важливих медичних послуг в Охматдиті, а саме: операційний блок, відділення інтенсивної терапії та відділення дитячої офтальмології, урології та нейрохірургії тощо. Для цього розроблений план переведення відділень зі знищеного токсикологічного корпусу та аварійного хірургічного корпусу у ті, що функціонують. Також проводяться відновлювальні роботи всередині приміщень, підготовка до ремонту фасаду західної частини нового корпусу, що зазнали найбільших пошкоджень.

Нагадаємо, Відсьогодні в Україні заборонений продаж сигарет та електронних сигарет із ароматизаторами

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next