Президент підписав закон про створення "клубу білого бізнесу"

Президент підписав закон про створення "клубу білого бізнесу"

Зеленський підписав закон про створення в Україні "клубу білого бізнесу", який має на меті боротьбу з тіньовою економікою.

Про це повідомляє Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Цей закон передбачає запровадження Переліку платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства, які користуватимуться низкою переваг у податковому адмініструванні під час воєнного стану.

Повідомляється, що до Переліку платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства  включатимуться юридичні особи та фізичні особи-підприємці, резиденти Дія.Сіty, які відповідатимуть низці вимог та критеріїв з урахуванням системи оподаткування.

В повідомленні Гетманцев додає, що платники податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства, включені до Переліку, отримуватимуть такі переваги:

  • мораторій на документальні перевірки, крім деяких видів;
  • скорочення строків камеральної та документальної перевірок у цілях бюджетного відшкодування; 
  • скорочення строків надання індивідуальних податкових консультацій;
  • за платником податків закріплюється комплаєнс-менеджер, з яким платник зможе взаємодіяти зокрема із використанням засобів дистанційного зв’язку, у тому числі у режимі відеоконференції.

Нагадаємо, Україна отримає майже $4 мільярди гранту від США

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Економічний паспорт українця: хто і коли зможе отримати понад 620 тисяч гривень? Економічний паспорт українця: хто і коли зможе отримати понад 620 тисяч гривень?
Спецфонд наповнюватиметься коштами, які держава отримує від рентної плати.
Пільгове розмитнення "євроблях": Зеленський підписав відповідні закони Пільгове розмитнення "євроблях": Зеленський підписав відповідні закони
Президент Володимир Зеленський учора, 12 травня, підписав закони про зміни до Податкового та Митного кодексів України щодо пільгового розмитнення автомобілів на європейських номерах, які повинні своєю чергою значно полегшити розмитнення.
Зеленський підписав закон щодо примусової реструктуризації валютних кредитів Зеленський підписав закон щодо примусової реструктуризації валютних кредитів
Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо споживчих кредитів, наданих в іноземній валюті» № 1381-IX, який парламент ухвалив 13 квітня 2021 року.
Loading...
Load next