Вакцина від COVID-19: Словенія виплатила багатотисячні компенсації за побічні ефекти

Вакцина від COVID-19: Словенія виплатила багатотисячні компенсації за побічні ефекти

Міністерство охорони здоров'я Словенії здійснило п'ять компенсаційних виплат через наслідки вакцинації від COVID-19 на загальну суму 260 тисяч євро.

Про це повідомляє N1.

Словенці, які отримали право на компенсацію, були щеплені вакцинами Comirnaty і Vaxzevria, відомими як Astra Zeneca.

За шкоду, заподіяну здоров'ю або смерть в результаті вакцинації проти COVID-19, здійснили п'ять компенсаційних виплат: одна в минулому році на суму 20 тисяч євро і чотири в цьому році на суму 60 тисяч євро, повідомили у словенському МОЗ.

Усього з 2022 року відомство отримало 221 заяву на отримання компенсації, а у 20 випадках ще триває робота над ухваленням рішення.

У Словенії повідомлялося про два випадки смерті після вакцинації від ковіду. Один випадок стосувався молодої пацієнтки, яка була госпіталізована до Люблянського клінічного центру в кінці вересня 2021 року, але померла в той же день, незважаючи на невідкладне лікування.

Раніше, у травні 2021 року, жінка, за повідомленнями, дружина словенського дипломата, померла від інсульту в Бельгії після щеплення тією ж вакциною.

Нагадаємо, На Вінниччині зафіксували випадок дирофіляріозу в людини

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Постковідний стан у дітей: Як проявляється і що робити? (Відео) Постковідний стан у дітей: Як проявляється і що робити? (Відео)
COVID-19 невпинно продовжує вносити свої корективу у наше життя. Відтак медики все частіше фіксують так званий постковідний стан, зокрема і у дітей.
Loading...
Load next